Αποκλειστικό: Ο Έλληνας μαέστρος Κ. Δημηνάκης για το μακελειό στη Βιέννη – Πώς φυγάδεψε τη γυναίκα του & τους φίλους του (Φωτό & Βίντεο)

Διαβάστε τη συγκλονιστική μαρτυρία του Κωνσταντίνου Δημηνάκη…

Μετά το πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, επικοινωνήσαμε με τον Θεσσαλονικιό διευθυντή ορχήστρας Κωνσταντίνο Δημηνάκη, που ζει μόνιμα στην Αυστρία τα τελευταία 15 χρόνια. Τον κο Δημηνάκη είχαμε παρουσιάσει και στο παρελθόν με συνέντευξη για τη στήλη για τη στήλη MADE IN GREECE του Eirinika.gr και για το site madeingreece.news.

Ο κος Δημηνάκης μας ενημέρωσε ότι χθες το βράδυ προσγειώθηκε στη Βιέννη με την τελευταία πτήση από Θεσσαλονίκη πριν το lockdown. Μόλις έφτασε, ενημερώθηκε για τα τραγικά γεγονότα από την ίδια τη σύζυγο του, η οποία βρισκόταν εγκλωβισμένη με φίλους της σε ένα εστιατόριο, πολύ κοντά στις δραματικές εξελίξεις.

Ο κος Δημηνάκης πληροφορήθηκε ότι δεν μπορεί να πάρει κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς από το αεροδρόμιο και περίμενε 2 ώρες έως ότου βρει ένα ταξί για να τον μεταφέρει στο σπίτι του.

Όταν τελικά έφτασε στο σπίτι του, πήρε αμέσως το αυτοκίνητο του και πήγε στο εστιατόριο για να "φυγαδέψει" τη γυναίκα του και τους φίλους τους που περίμεναν εγκλωβισμένοι και κατατρομαγμένοι μέσα στο εστιατόριο.

Ο κος Δημηνάκης έκλεισε τη συνομιλία μας, μεταφέροντας μας ένα πολύ συγκινητικό στιγμιότυπο από τη χθεσινή βράδια στη Βιέννη. Την ώρα του μακελειού έκλεισαν οι πόρτες της Όπερας της Βιέννης και η ορχήστρα έπαιξε το Mascagni Cavalleria Rusticana Intermezzo.

 

Ακούστε εδώ ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη

 

 

Ο κος Δημηνάκης μας είπε ότι 15 χρόνια που ζει στη Βιέννη και ταξιδεύει συνέχεια σε όλον τον κόσμο, δεν έχει αισθανθεί τόσο ασφαλής όσο στη πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Αποδίδει τα χθεσινά γεγονότα στο ότι η κυβέρνηση της Αυστρίας υποστήριξε πρόσφατα τον Εμανουέλ Μακρόν για την υπόθεση με τα σκίτσα Σαρλί Εμπντό που προκάλεσε την οργή των ακραίων ισλαμιστών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ