Αύριο στις 12 Πρωθυπουργός και Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνουν ολικό lockdown στην Αττική; - Eνδέχεται & σε όλη την χώρα

Αύριο Μητσοτάκης-Τσίοδρας ανοίγουν τα χαρτιά τους για την πανδημία!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις αύριο στις 12:00 για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. 

Mετά το lockdown σε Θεσσαλονίκη - Σέρρες οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται ολικό lockdown στην Αττική για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

 

Να σημειώσουμε πως χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (στον ΣΚΑΪ), άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός lockdown σε όλη τη χώρα, αν η κατάσταση ξεφύγει ακόμα περισσότερο. Στο Μέγαρο Μαξίμου ξέρουν καλά πως βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, μετά το οποίο είτε θα τηρηθούν πιστά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό το Σάββατο και τροποποιούνται ανά πάσα στιγμή είτε η χώρα θα οδηγηθεί σε νέο ολικό κλείσιμο, με ό,τι φυσικά αυτό συνεπάγεται. 

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι κάθε μέρα, στις ενημερώσεις που έχει ο πρωθυπουργός, υπάρχει μια διαφάνεια, που δείχνει ποια είναι η αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται. «Υπάρχουν πολλά μέτρα, που μπορεί κανείς να προτείνει, αλλά λίγα είναι αυτά που έχουν καθοριστική σημασία για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Όπως είναι ένα lockdown, όπως είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Δηλαδή μέτρα που περιορίζουν την κινητικότητα. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται πάρα πολύ από τη σωστή εφαρμογή τους, όπως για παράδειγμα η χρήση της μάσκας. Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα, είναι πιο αποτελεσματικό. Ευχόμαστε οι πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα και για να μην πάμε σε πιο δραστικές λύσεις» τόνισε.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό είπε ότι αυτό το ζήτημα έχει απασχολήσει πολλές φορές τους ειδικούς. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εισήγηση για γενική απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. Αν υπάρξει η κυβέρνηση, φυσικά, θα την ακούσει. Το θέμα είναι πώς βγαίνει κανείς από μία περιοχή που είναι στο "κόκκινο" σε μία άλλη που είναι στο "κόκκινο" ή είναι χαμηλού κινδύνου. Είναι κάτι το οποίο θα εξετάζουμε με πολλή προσοχή» είπε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ