Εκλογές ΗΠΑ 2020- Μπάιντεν: Με μία ακόμη πολιτεία θα είναι ο νικητής - Η επανένταξη της συμφωνίας για το κλίμα (φωτό - βίντεο)

Τα «ρεκόρ» και οι εξαγγελίες του υποψηφίου των Δημοκρατικών... 

Πολύ κοντά στο να εκλεγεί νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν

 

 

O Μπάιντεν χρειάζεται μόλις 6 εκλέκτορες ακόμη, ώστε να είναι ο επόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς έχει εξασφαλίσει ήδη 264, σύμφωνα με το Associated Press.

H καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, με έξι πολιτείες να μην έχουν βγάλει ακόμη νικητή.

Χαρακτηριστικό είναι, δε, πως αρκεί να νικήσει σε μία ακόμη πολιτεία ώστε να έχει τον απαραίτητο (270) αριθμό εκλεκτόρων, ώστε να εκλεγεί.

 

 

 

O Μπάιντεν εμφανίζεται ήδη σίγουρος για την εκλογή του, σε αναρτήσεις του στο twitter, χαρακτηρίζοντας την επικείμενη νίκη του, ως «νίκη όλων των Αμερικανών». 

 

 

Μάλιστα, όπως εξήγγειλε πριν από λίγες ώρες μέσω twitter, ο Τζο Μπάιντεν, εφόσον εκλεγεί, σκοπεύει να επανεντάξει τις ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

«Σήμερα, η κυβέρνηση Τραμπ εγκατέλειψε επίσημα τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Και σε ακριβώς 77 ημέρες, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επανενταχθεί σε αυτή», έγραψα χαρακτηριστικά.

 

 

Να σημειωθεί πως ο Μπάιντεν αναφέρεται στην 20ή Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία κατά την οποία θα ορκιστεί ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στις φετινές εκλογές είχαμε ρεκόρ συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 160 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν, με τη συγκεκριμένη να είναι η υψηλότερη συμμετοχή τα τελευταία 120 χρόνια, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις του ιδρύματος US Elections Project.

 

 

 

Ανερχόμενη στο 66,9%, η συμμετοχή του αμερικανικού πληθυσμού με δικαίωμα ψήφου ήταν η υψηλότερη από το 1900!

Παράλληλα, αν και οι ψήφοι που έλαβε ο Τζο Μπάιντεν είναι ήδη σχεδόν 71 εκατ. - αριθμό και πάλι ρεκόρ - φαίνεται πως θα είναι ο πρώτος πρόεδρος που θα εκλεγεί μόνο με 1 ή 2 πολιτείες διαφορά από τον αντίπαλό του. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ