Έσπασε κάθε ρεκόρ το bitcoin - Σημείωνε άνοδο 3,3% στα 14.463 δολάρια

Συνεχίζει το ράλι του το Bitcoin...

Το Bitcoin βρίσκεται σε άνοδο για άλλη μια φορά. Είτε πρόκειται για αβεβαιότητα από τις εκλογές των ΗΠΑ, το μέλλον της πανδημίας ή απλώς για περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον, το κρυπτονόμισμα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2018.

Το Bitcoin αυξήθηκε 3,3% στα 14.463 $ στις 8:33 σήμερα το πρωί. Το ψηφιακό νόμισμα επωφελήθηκε από επενδύσεις υψηλού προφίλ από την Square Inc. και τον Paul Tudor Jones.

 Οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι το bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαφοροποίηση ενός χαρτοφυλακίου σε περιόδους αβεβαιότητας και σε αυτό το πλαίσιο γεγονότα όπως τα lockdowns στην Ευρώπη και οι καθυστερήσεις στα εκλογικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ ενδεχομένως να τροφοδοτούν την άνοδο των τιμών.

Λίγο πάνω από τα 14.000 δολάρια το bitcoin Πηγή: Bloomberg

Πηγή: Bloomberg

Το Bitcoin έχει κάνει παρόμοιες αυξήσεις πριν, ιδίως τον Δεκέμβριο του 2017 και τα μέσα του 2019, πριν από τις μεγάλες πτώσεις αναφέρει το fortune

Πολλοί στρατηγικοί αναλυτές και επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στα κρυπτονομίσματα, όπως ο Γουίτνεϊ Τίλσον, της Empire Financial Research, που καλεί τους επενδυτές να τα αποφεύγουν. Άλλοι ωστόσο εκτιμούν πως τα κρυπτονομίσματα θα συνεχίσουν να ενισχύονται, όπως ο Μάικ ΜακΓκλον, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence, που δεν αποκλείει το bitcoin να αγγίξει τα 20.000 δολάρια εντός του 2021. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ