Κορωνοϊός - Γ. Βρούτσης: Πώς θα πάρετε τα 800 ευρώ - Οι ημερομηνίες των πληρωμών (Φωτό & Βίντεο)

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή θα λάβουν τα 800 ευρώ έως τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ από 400 ευρώ θα εισπράξουν οι μακροχρόνια άνεργοι

Διευκρινίσεις για τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων και τις ημερομηνίες για την καταβολή των 800 ευρώ σε εργαζόμενους που είναι σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας τον Νοέμβριο έδωσε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως χιλιάδες εργαζόμενοι θα λάβουν τα 800 ευρώ και η διαδικασία πληρωμής είναι η ίδια που ισχύει έως τώρα.

 

Όπως ο ίδιος εξήγησε υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που θα λάβουν τα 800 ευρώ και η διαδικασία για την πληρωμή θα είναι ίδια με αυτή που ισχύει έως τώρα και χωρίζεται ως εξής:

  • 1η κατηγορία των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή: Από 15/11 έως 24/11 οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το έντυπο στην Εργάνη και μετά κουμπώνει η αίτηση των εργαζομένων. Πληρωμές των  από 27/11 έως  3/12 
  • 2η κατηγορία πληττόμενες επιχειρήσεις: Οι αιτήσεις θα γίνονται από 15/11 – 7/12. Η καταβολή των πληρωμών σταδιακά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

 

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε πως είμαστε από τις χώρες με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα μέτρα που πήραμε.

Σημειώνεται πως όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός όσοι εργαζόμενοι είναι σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας για Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ, πέρα από το δώρο Χριστουγέννων. 

Στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος είναι σε αναστολή εργασίας τον μήνα Νοέμρβιο, η ημερήσια αποζημίωση του ανέρχεται στα 26,66 ευρώ για κάθε μέρα αναστολής. Έτσι, αυτοί που θα είναι σε αναστολή ολόκληρο το μήνα Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ έναντι 534 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Ο κ. Βρούτσης σχετικά με τους ανέργους σημείωσε μεταξύ άλλων πως δεν χρειάζεται καμία αίτηση και πως θα γίνεται η πληρωμή στο Iban τους ενώ επεσήμανε πως «οι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν 200 ευρώ επί 2».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «αν είχαμε ακολουθήσει την συνταγή δώστα όλα τώρα δεν θα δίναμε τίποτα» και πως τα αναδρομικά πληρώθηκαν χωρίς κανένα λάθος.

 

Επιπλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε πως μέχρι τις 16 Νοεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των κληρονόμων. 

Σχετικά με τις προσωρινές συντάξεις ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως προσπάθησαν να τις αυξήσουν και ότι θα πληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Αναφορικά με τη ρύθμιση των χρεών του ΕΦΚΑ ο ίδιος σημείωσε πως προχωράει κανονικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ