Μητσοτάκης στη Βουλή: Aναστολή πλειστηριασμών - Οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα (βίντεο)

Προαναγγελία για οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα...

Οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα και αναστολή πλειστηριασμών προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

Στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έγιναν δεκτές οι προτάσεις που κατέθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί και στο πλαίσιο αυτό αναφερόμενος στην αναστολή των πλειστηριασμών, τόνισε ότι "Είναι σωστή η πρόταση του κ. Βελόπουλου και θα υπάρξει σχετική πρόταση με διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης".

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. Όσο για το πώς και με ποιο τρόπο καθώς και το πότε ακριβώς, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο υπογραμμίζοντας ότι "η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κανει μέχρι σήμερα κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη".

 

 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν "έξυπνα και στοχευμένα έξυπνα τεστ σε μαθητές για να δούμε αν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στο τέλος του μήνα".

"Θα ήθελα να κλείσουμε τη διαδικασία με μια πιο αισιόδοξη προοπτική στα πράγματα. Μέσα από την συζήτηση ακούστηκαν, πιστεύω, ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να αξιολογηθούν από την κυβέρνηση", ανέφερε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την τριτολογία του.

"Να απαντήσω στην κυρία Γεννηματά ότι δεν άκουσα όσα μου είπε και δεν έκανα αυτοκριτική, υπενθυμίζω ότι για την Θεσσαλονίκη με την γνώση που έχουμε σήμερα θα μπορούσαμε να πάρουμε μια εβδομάδα νωρίτερα τα μέτρα.

Η ευθύνη βαραίνει όλους πρώτα την κυβέρνηση. Πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Πέσαμε έξω στην εκτίμηση για την Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο εμείς αλλά και πολλοί ειδικοί επιδημιολόγοι. Δεν γυρνά πίσω ο χρόνος και τώρα γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό με τη σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ