O Σπύρος Σούλης μας συμβουλεύει: Αυτή είναι η σωστή θεέση για την τηλεόραση στο καθιστικό σας

Διαβάστε τα παρακάτω tips για να δείτε τι αλλαγές πρέπει να κάνετε.

Βρίσκεται η τηλεόρασή σας στο σωστό σημείο του καθιστικού; Μπορεί να συγκεντρώνεστε στο σαλόνι για να βλέπετε ταινίες ή να χαζεύετε με τον σύντροφό σας κατά τη διάρκεια μίας χαλαρής βραδιάς αλλά είστε σίγουροι πως ητηλεόραση βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του καθιστικού σας;

Αποφύγετε σημεία που έχουν πολύ κίνηση Το να βάζετε την τηλεόρασή σας κοντά στην είσοδο του σπιτιού ή κοντά σε σημεία που έχουν πολύ κίνηση, μπορεί να οδηγήσει σε πιθανό χτύπημα και βλάβη της τηλεόρασης. Επίσης, σε κανέναν δεν αρέσει να περνάνε από μπροστά του άτομα και να χάνει σκηνές από την αγαπημένη του σειρά.

thehomeissue_tv

Στο δωμάτιο που θα επιλέξετε να βάλετε την τηλεόραση είναι σημαντικό να έχετε φώτα περιμετρικά του χώρου.

Έχετε στο μυαλό σας το φωτισμό Στο δωμάτιο που θα επιλέξετε να βάλετε την τηλεόραση είναι σημαντικό να έχετε φώτα περιμετρικά του χώρου. Καλό είναι ο φωτισμός να είναι μακριά από την οθόνη ή τουλάχιστον μερικά μέτρα μακριά από το σημείο που συνηθίζετε να κάθεστε έτσι ώστε να μη δημιουργείται ενοχλητική λάμψη. Αν υπάρχουν παράθυρα στο δωμάτιο προσπαθήστε να αποφύγετε να βάζετε την τηλεόραση απέναντι από αυτά καθώς και πάλι θα ενοχλείστε. Έχετε την τηλεόραση μακριά από τα παράθυρά σας. 

Μην αλλάζετε θέσεις στα έπιπλά σας Καλό είναι να μην μετακινείτε όλα τα καθίσματά σας προς την τηλεόραση. Μπορεί να θέλετε (και έτσι πρέπει) ο βασικός καναπές σας να κοιτάει προς την τηλεόραση και να βρίσκεται στην ευθεία της αλλά αυτό δε σημαίνει πως οι υπόλοιπες πολυθρόνες και οι καρέκλες σας πρέπει να κοιτάνε προς τα εκεί.

Αποφύγετε τα βαριά σύνθετα Τα σύνθετα ανήκουν σε μία άλλη εποχή. Βάλτε την τηλεόρασή σας σε ένα όμορφο, μικρό επιπλάκι και μη σκέφτεστε καθόλου να πάρετε κάποιο σύνθετο για να χωράτε και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά σας. Αυτά πρέπει να είναι κρυμένα και αποθηκευμένα σε ντουλάπια ώστε να μη φαίνονται μιας και δεν προσφέρουν τίποτα (τουλάχιστον διακοσμητικά) στο χώρο σας. Μία όμορφη βάση που ταιριάζει με την υπόλοιπη επίπλωση του χώρου σας είναι πολύ καλύτερη. 

Προτιμήστε να εντάξετε την τηλεόραση σε ένα "ελαφρύ" σύνολο ραφιών, αντί για ένα πολύπλοκο και βαρύ σύνθετο.

Προτιμήστε να εντάξετε την τηλεόραση σε ένα "ελαφρύ" σύνολο ραφιών, αντί για ένα πολύπλοκο και βαρύ σύνθετο.

Mην της δίνετε μεγάλη έμφαση Αν έχετε βιβλιοθήκη στο σαλόνι σας τότε μπορείτε να ενσωματώσετε την τηλεόραση μέσα στη βιβλιοθήκη. Αδειάστε έναν χώρο που να τη χωράει και τοποθετήστε την εκεί. Έτσι, δε θα χρειάζεται να χαραμίζετε και χώρο αποκλειστικά και μόνο για την τηλεόρασή σας. Αν κάνετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να στρέψετε τον καναπέ σας προς τα εκεί (αν δεν είναι ήδη).

Βάλτε την πάνω από το τζάκι Τελευταία είναι πολύ δημοφιλής επιλογή η τηλεόραση να μπαίνει πάνω από το τζάκι. Καλό είναι, βέβαια, πριν το κάνετε, να μιλήσετε με τον κατασκευαστή προκειμένου να σας πει αν κάτι τέτοιο είναι ασφαλές.

Τέλος, καλό είναι η τηλεόρασή σας αν δεν είναι στερεωμένη στον τοίχο να μπορεί να γυρίζει δεξιά και αριστερά έτσι ώστε να την γυρίζετε κάθε φορά προς τα εκεί που επιθυμείτε. Αν θέλετε να δείτε μια ταινία στο σαλόνι να την έχετε να κοιτάει ευθεία. Αν, όμως, θέλετε να φάτε στην τραπεζαρία η οποία βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το σαλόνι να μπορείτε να τη γυρίζετε έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τρώτε μονίμως στο σαλόνι.

Πόσο μεγάλη, όμως, μπορεί να είναι η τηλεόρασή σας; Φυσικά αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο που θα τη βάλετε, τι θα βλέπετε σε αυτήν (high definition ή όχι), πόσο μακριά θα κάθεστε από αυτήν και πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε αναφέρει το spirossoulis

thehomeissue_tv02

Το πόσο μεγάλη θα είναι η τηλεόραση που θα επιλέξετε εξαρτάται από το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σας.

Οι σωστές αποστάσεις πάντως είναι αυτές:

26 ιντσες = 1 με 1,5 μέτρο

32 ίντσες = 1,2 με 2 μέτρα

40 ίντσες = 1,5 με 2,2 μέτρα

46 ίντσες = 1,8 με 3 μέτρα

58 ίντσες = 2,1 μ3 3,6 μέτρα

65 ίντσες = 2,4 με 4 μέτρα

70 ίντσες = 2,7 με 4,5 μέτρα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ