Η βασίλισσα Ελισάβετ ετοιμάζει ένα θεαματικό Ιωβηλαίο για το 2022: 70 χρόνια στον θρόνο – Έτοιμη να παραδώσει το στέμμα; (Φωτό)

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ 

Με χαρά, αλλά και με συγκίνηση, οι Βρετανοί πολίτες πληροφορήθηκαν ότι θα έχουν μία μέρα αργίας παραπάνω το 2022 χάρις στη βασίλισσα Ελισάβετ.

 

 

Όπως ανακοινώθηκε, το έθνος θα εορτάσει τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο με μια «πραγματικά ιστορική» τετραήμερη αργία που θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου 2022.

 

 

Είναι «η πρώτη φορά κατά την οποία Βρετανός μονάρχης φτάνει το ιστορικό αυτό ορόσημο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

 

«Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Αυτού Μεγαλειότητας θα είναι μια πραγματικά ιστορική στιγμή και αξίζει μια γιορτή που θα μείνει στην μνήμη», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Όλιβερ Ντάουντεν, προσθέτοντας ότι «το έθνος θα απολαύσει μία θεαματική φιέστα, που θα συνδυάζει τις κορυφαίες στιγμές της μεγαλοπρέπειας του βρετανικού τελετουργικού με την τέχνη και την τεχνολογία αιχμής».

 

 

Η Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου 1952, μετά τον θάνατο του πατέρα της Γεωργίου, και η στέψη της έγινε στις 2 Ιουνίου 1953, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Ήταν μόλις 25 χρονών.

 

 

Πραγματοποιήθηκε με απόσταση μεγαλύτερη του ενός έτους από την άνοδό της στο θρόνο, λόγω της παράδοσης που απαιτεί ένα ικανό χρονικό διάστημα πένθους για τον προηγούμενο μονάρχη, πριν από την έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων.

 

 

Η αναγγελία των εορτασμών για τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ, έρχεται εν μέσω έντονων φημών ότι η 94χρονη βασίλισσα θα παραιτηθεί από τον θρόνο μετά τα 95α γενέθλια της, στις 21 Απριλίου 2021.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ