Κορωνοϊός - Αθ. Εξαδάκτυλος: Μόνο με ένα θαύμα θα βγούμε από το lockdown τον Δεκέμβριο - Η πόλη ζει μια κατάσταση που δεν θέλαμε ποτέ να ζήσουμε (Βίντεο)

"Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής εξαντλούνται και χρειαζόμαστε ενίσχυση γρήγορα"

Μόνον με ένα θαύμα θα μπορέσουμε να βγούμε από τον αποκλεισμό την 1η Δεκεμβρίου, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

 

Ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε έκκληση σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να βοηθήσουν την κατάσταση στα νοσοκομεία μέσα από ένα πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για τον covid.

 

Επίσης απευθύνθηκε στους πολίτες καλώντας τους να παραμείνουν στα σπίτια τους και στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον και να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες τις μετακινήσεις τους.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 τόνισε πως τα μηνύματα από τα κρούσματα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

 

«Εάν δεν έχουμε ελπιδοφόρα μηνύματα την επόμενη εβδομάδα, δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων μέτρων. Θα ακουστώ δυσάρεστος, αλλά δεν είμαι υπερβολικός όταν λέω ότι πρέπει να περιοριστούμε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον και μόνο. Έξοδος από το σπίτι μόνο για πολύ απαραίτητους λόγους. Δεν κοιτάζω για χαλάρωση τα Χριστούγεννα με όσα συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη. Η εικόνα δε μας αφήνει περιθώρια να κάνουμε Χριστούγεννα όπως θα θέλαμε. Μόνο ένα θαύμα θα βάλει τέλος στο lockdown στο τέλος Νοεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

 

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως υπάρχει τεράστια ανάγκη σε γιατρούς. Κάλεσε μάλιστα συναδέλφους του από κάθε ειδικότητα να κάνουν μαθήματα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στα δημόσια νοσοκομεία.

 

 

 

«Δεν υπάρχει πολυτέλεια να ψάχνουμε για ειδικευμένους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη. Χρειάζονται όλοι. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής εξαντλούνται και χρειαζόμαστε ενίσχυση γρήγορα. Η πόλη ζει μια κατάσταση που δεν θέλαμε ποτέ να ζήσουμε. Όλοι πρέπει να παρακολουθήσουμε την εκπαίδευση για να βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ