Σπάνιες vintage φωτογραφίες από την βύθιση του Τιτανικού - Της τράβηξε η 17χρονη τότε, Bernice Palmer

Απίστευτες οι σπάνιες φωτογραφίες που τράβηξε η 17χρονη.. 

Το RMS Τιτανικός βυθίστηκε τη νύχτα της 14ης Απριλίου προς το πρωί της 15ης Απριλίου 1912 στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη του παρθενικού ταξιδιού του από το Σαουθάμπτον με προορισμό τη Νέα Υόρκη. 

Κάποια στιγμή γύρω στα 17α γενέθλιά της, η Καναδή Bernice Palmer έλαβε μια κάμερα Kodak Brownie και την είχε μαζί της όταν ταξίδευε με το πλοίο Τιτανικός. 

Η νεαρή κοπέλα και η μητέρα της ταξίδευαν με το πλοίο ''Καρπάθια'' προς τη Μεσόγειο με περίπου 700 επιβάτες. Φυσικά δεν γνώριζε τι θα ακολουθούσε... 

 Όντας το μεγαλύτερο υπερωκεάνειο που λειτουργούσε εκείνη την περίοδο, ο Τιτανικός είχε 2.224 επιβαίνοντες όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο στις 23:40 (ώρα πλοίου) την Κυριακή, 14 Απριλίου 1912.

Η βύθισή του, δύο ώρες και σαράντα λεπτά αργότερα, στις 02:20 τη Δευτέρα 15 Απριλίου κατέληξε στο θάνατο περισσοτέρων από 1.500 ανθρώπων, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές καταστροφές σε καιρό ειρήνης στην ιστορία.

Η Bernice τράβηξε φωτογραφίες από το πλήρωμα του πλοίου αλλά και τους επιβάτες. . Οι φωτογραφίες της είναι μερικές από τις πιο διάσημες και εμβληματικές φωτογραφίες της ναυτικής τραγωδίας. 

Το Vintage.es μας τις παρουσιάζει... 

Η κάμερα της  Bernice Palmer

Να σημειώσουμε ότι το πλοίο ''Καρπάθια'' που έσπευσε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο σημείο του ναυαγίου για βοήθεια, έσωσε τελικά 705 ανθρώπους. Ωστόσο από ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας, χάθηκε κι αυτό μερικά χρόνια αργότερα στα παγωμένα νερά της θάλασσας της Ιρλανδίας, χτυπημένο από τορπίλη γερμανικού υποβρυχίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ