Έπεσε η μετοχή της Pfizer κατά 4,1% μόλις ανακοινώθηκε το νέο εμβόλιο της Moderna (Φωτό)

Σημαντικές απώλειες για Pfizer και BioNTech

Έκρηξη ανόδου στα διεθνή χρηματιστήρια μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από την μεγάλη κλινική δοκιμή του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας Moderna για τον κορωνοϊό.

 

 

Εν ολίγοις, το εμβόλιο της Moderna φαίνεται ότι θα αποδειχθεί πιο εύκολο στη χρήση, τη διανομή και την αποθήκευση σε σχέση με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech, το οποίο ανακοινώθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα.

 

 

Θυμίζουμε πως το εμβόλιο της Pfizer ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως το εμβόλιο που αναπτύσσει ενάντια στον κορωνοϊό αποδείχθηκε 90% αποτελεσματικό. Ωστόσο, το σκεύασμα αυτό θα πρέπει να συντηρείται σε θερμοκρασίες -70 βαθμών Κελσίου. Το γεγονός αυτό «κάνει δύσκολη την παραγωγή και μεταφορά του σε μεγάλες δόσεις», σημειώνει αναλυτής, στο Reuters.

 

 

Οι μετοχές της Moderna σημειώνουν άλμα 9%, ενώ μοιραία, η σημερινή εικόνα της μετοχή της Pfizer χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά προβληματική, καθώς υποχωρεί κατά 4,1%. Ευρύτερες απώλειες εμφανίζει και η μετοχή της BioNTech, η οποία διολισθαίνει κατά 12,8%. Κατά 0,9% υποχωρεί, τέλος, η μετοχή της AstraZeneca, της οποίας τα αποτελέσματα των δοκιμών δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη.

 

 

Σύμφωνα με ειδικούς πάντως, το εμβόλιο της Moderna είναι αποτελεσματικότερο σε πιο μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ενώ της Pfizer είναι πιο αποτελεσματικό στο ανοσοποιητικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ