Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Οι 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη: Ποια είναι ποια - Tι δήλωσε η καθεμία για την απόφασή της να πάνε στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης

Οι νοσηλεύτριες με το μεγαλείο ψυχής... 

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών» τονίζει, σε δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για τις δέκα νοσηλεύτριες που μεταβαίνουν εθελοντικά από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη με τον covid-19 και αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο».

 

«Την περασμένη εβδομάδα δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη», ανέφερε ο υπουργός. «Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη δέκα νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», πρόσθεσε.

Flashnews.gr

«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο "Ιπποκράτειο". Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, για να βοηθήσουν.

ethelontries2

Δείτε επίσης: Topwomen οι 10 Κρητικοπούλες νοσηλεύτριες που πετάνε στην Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τις ΜΕΘ - Υποκλίνομαι, χειροκροτώ!

 

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών.

Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ' αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Οι τέσσερις από τις δέκα νοσηλεύτριες προσερχόμενες στο «Νίκος Καζαντζάκης» δήλωσαν: «Ευχηθείτε μας καλή τύχη. Και να προσέχετε».
 

Σακελλαροπούλου: Υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης

 

 

Για μια υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, που αξίζει τον σεβασμό όλων μας, κάνει λόγο με ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, τονίζοντας ότι «δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, με εξειδίκευση στις ΜΕΘ, μεταβαίνουν εθελοντικά στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά της πανδημίας».

 

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή έγραψε στο Twitter: ''Στο άκουσμα της είδησης για τις 10 κρητικοπούλες νοσηλεύτριες που εθελοντικά , ήδη πετάνε για να ενισχύσουν τις ΜΕΘ Θεσσαλονίκης, "φωτογράφησα" την Ελλάδα , σήμερα. Αυτή που μας διχάζει και αυτή που μας ενώνει.''

"Τα έχουμε βιώσει όλα ήδη.  Κλινικές, Covid, ΜΕΘ"

Η κα Ανθή Καρυοφύλλη, από το νοσοκομείο Χανίων πήρε την απόφαση να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας επειδή "είναι η καθημερινότητά μας αυτή. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη. Και πιστεύω πως εάν είχαν ανάγκη και τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη θα μας βοηθούσε και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα! Υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας, στο νοσηλευτικό προσωπικό καταλαβαινόμαστε!".
Η κα Καρυοφύλλη δεν νιώθει κανένα φόβο: "Όλα καλά! Τα έχουμε βιώσει όλα ήδη.  Κλινικές, Covid, ΜΕΘ".

Ανθή

Η κ. Ανθή δηλώνει ότι δεν νιώθει φόβο

Η κα Ευαγγελία Αποκορωνιωτάκη έρχεται από το νοσοκομείο Ρεθύμνου. Στην βόρεια Ελλάδα ταξιδεύει "με την αγάπη και την στήριξη των δικών μας ανθρώπων!". 
Εύχεται "να πάνε όλα καλά". Κι εκείνη, όπως και οι άλλες εθελόντριες, θεώρησε "καθήκον μας να πάμε να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας στην πάνω Ελλάδα". Έδειξε ανοιχτή να βοηθήσει και σε τοπικό επίπεδο, "όσο μπορούμε", ευχόμενη να μην χρειαστεί κάτι τέτοιο και στην Κρήτη.

Την απόφαση την έλαβε αμέσως, "τη στιγμή που μας ρώτησαν, γιατί ξέρουμε ότι θα μπορούσε να είναι κι ένας δικός μας άνθρωπος και να θέλαμε κι εμείς αυτή τη βοήθεια! Γι' αυτό το πράγμα ορκιστήκαμε, εξάλλου, πριν από μερικά χρόνια". Αυτό που ζήτησε από τους συντοπίτες της Κρητικούς, είναι να τηρούν όλα τα μέτρα. "Να προσέχει ο ένας τον άλλο, για να μην φτάσουμε σε χειρότερα αποτελέσματα. Θα πρέπει να ακούν τους ειδικούς!".

Σε αντίθεση με την συνάδελφό της, η κα Αποκορωνιωτάκη αισθάνεται και φόβο και ανησυχία: "Αφήνουμε πίσω τις οικογένειές μας, αλλά πιστεύω ότι αυτό που κάνουμε, οφείλουμε να το κάνουμε!".

 

Ευαγγελία

Αυτό που κάνουμε οφείλουμε να το κάνουμε, λέει η κ Ευαγγελία

Δήλωσαν διαθεσιμότητα σε λιγότερο από 24 ώρες

"Ιδιαίτερα περήφανη" δήλωσε η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Λένα Μπορμπουδάκη, τονίζοντας ότι  "η Κρήτη είναι δίπλα στη Μακεδονία!".

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ επανέλαβε τα λόγια του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, για να πει με τη σειρά της: "Πλέον είμαστε μία υγειονομική Περιφέρεια! Τούτη την ώρα, δεν χωρούν επτά διαφορετικές Υγειονομικές Περιφέρειες! Είμαστε μία Υγειονομική Περιφέρεια που καλείται να στηρίξει όλους τους ανθρώπους της χώρας! Επομένως, δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, δεν υπάρχει τόπος καταγωγής! Και είμαστε περήφανοι, γιατί για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο αναφέρουμε τόσους μήνες: το κρητικό φιλότιμο και η λεβεντιά, όπως ανέφερε ο Υπουργός, και η στήριξη των υγειονομικών στους συναδέλφους τους!".

 

 

Οι εθελόντριες σε λιγότερο από 24 ώρες δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους και την επιθυμία τους να φύγουν και να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη αναφέρει στο ρεπορτάζ του cretalive Αντώνης Παντινάκης

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, επικοινώνησε με την κ. Μπορμπουδάκη την Κυριακή. Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, εν συνεχεία, μίλησε με τους διοικητές των νοσοκομείων και τον υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και μέσα σε λίγες ώρες "αυτοί οι άνθρωποι με δύναμη ψυχής δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους", ανέφερε η κ. Μπορμπουδάκη.

Οι νοσηλεύτριες είναι από νοσοκομεία όλης της Κρήτης.

"Δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την κατάσταση της κρίσης" τόνισε με νόημα η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, "ωστόσο οφείλουμε να στηρίξουμε τους υγειονομικούς μας στη Θεσσαλονίκη" πρόσθεσε.

Η κ. Μπορμπουδάκη ανακοίνωσε ότι "τις επόμενες ημέρες κι άλλοι νοσηλευτές θα έρθουν και θα στηρίξουν την Υγειονομική μας Περιφέρεια, με νέες συνεργασίες κι άλλοι γιατροί, γιατί η μάχη συνεχίζεται".

Τα έξοδα για το ταξίδι αλληλεγγύης και προσφοράς των εθελοντριών "φυσικά και καλύπτονται από την Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης και από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης" διευκρίνισε η κ. Μπορμπουδάκη. "Δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση των παιδιών μας".

"Σύγχρονες ηρωΐδες" 

Νοσηλεύτριες Αεροδρόμιο

"Σύγχρονες ηρωίδες" χαρακτήρισε τις νοσηλεύτριες ο κ. Δημήτρης Αγαπίου, Υποδιοικητής 7ης ΥΠΕ:

"Για ακόμη μία φορά αναδεικνύεται το κρητικό φιλότιμο, αναδεικνύεται το ελληνικό φιλότιμο. Οι νοσηλεύτριές μας, οι σύγχρονες ηρωίδες της εποχής που ζούμε, τηρώντας τον όρκο τους πιστά, αποφάσισαν να αναδείξουν πάνω από όλα την προτεραιότητα στην σημασία της ανθρώπινης ζωής!"

Οι νοσηλεύτριες θα μείνουν για 15 ημέρες στην Θεσσαλονίκη.

Νοσηλεύτριες Αεροδρόμιο

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη, είναι τα όσα αναφέρει το ethnos.gr για την ανάγκη που έκανε το διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρη Τσαλικάκη, να τηλεφωνήσει στη συνάδελφό του στην Κρήτη, κ. Μπορμπουδάκη και να της πει «Λένα βοήθα…».

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε χώρους και κρεβάτια για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορvνοϊό και καταφέραμε να βρούμε και γιατρούς. Αυτό που χρειαζόμαστε πολύ επιτακτικά, είναι εξειδικευμένους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για τις ΜΕΘ, εργαζόμενους που να έχουν πείρα, ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Έχουμε πολλούς εργαζόμενους σε καραντίνα και κάποιοι νοσούν. Πήρα τηλέφωνο στη διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην Κρήτη, τη Λένα Μπορμπουδάκη και της είπα ‘’βοήθα’’», λέει στο ethnos.gr ο κ. Τσαλικάκης.

Η ανταπόκριση της κ. Μπορμπουδάκη ήταν άμεση στην έκκληση για βοήθεια του συναδέλφου της. Την επόμενη κιόλας μέρα τον πήρε τηλέφωνο και του είπε, «σου στέλνω δέκα έμπειρες νοσηλεύτριες». 

Στη Θεσσαλονίκη οι νοσηλεύτριες από την Κρήτη - Τις υποδέχθηκαν με τριαντάφυλλα

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έφτασαν πριν από λίγα λεπτά οι δέκα εθελόντριες νοσηλεύτριες που ξεκίνησαν από το Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Οι γυναίκες από την Κρήτη ανταποκρίθηκαν σχεδόν στιγμιαία στο κάλεσμα για βοήθεια για τους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης και από αύριο αναλαμβάνουν εργασία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο αναφέρει το grtimes

 

 

Τις νοσηλεύτριες υποδέχθηκαν οι επικεφαλής της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενώ ένας δημοσιογράφος του προσέφερε δέκα κόκκινα τριαντάφυλλα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ