H Nτίνα Νικολάου δημιουργεί: Λαχταριστή πίτα με ριγκατόνι & κολοκύθα - Σκέτο γλύκισμα

Μαμαδίστικο και πεντανόστιμο φαγάκι που είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά είμαι σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο του.

ΥΛΙΚΑ

  • 10 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

  • 350 γρ. ριγατόνι ΗΛΙΟΣ
  • Για την κρέμα κολοκύθας:
  • 300 γρ. κολοκύθα, βρασμένη ή ψημένη
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • Για το μίγμα με φρέσκο τυρί κρέμα:
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 2-3- κλων. θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Για την επιφάνεια:
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 150 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • 2-3 κλων. θυμάρι φρέσκο

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα ριγατόνι και τα βράζω al dente. Τα σουρώνω και τα κρατάω στην άκρη.

  • ΒΗΜΑ 2Για την κρέμα κολοκύθας: Κόβω την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και ρίχνω στο μούλτι. Προσθέτω το κρεμμύδι, το θυμάρι και το αλεύρι. Πολτοποιώ μέχρι να λιώσει η κολοκύθα. Ανοίγω το μούλτι, προσθέτω 3 κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο και πολτοποιώ για ακόμη 1 λεπτό. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στην άκρη.
  • ΒΗΜΑ 3Για την κρέμα τυριού: Βάζω στο μούλτι το τυρί κρέμα, το αυγό, το θυμάρι και 1 κουταλιά από το λιωμένο βούτυρο. Πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το αλεύρι και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμη. Αδειάζω το μείγμα σε σακούλας ζαχαροπλαστικής και το αφήνω στην άκρη.
  • ΒΗΜΑ 4Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα. Απλώνω το πρώτο φύλλο κρούστας και το βουτυρώνω. Σκεπάζω με ένα ακόμη φύλλο και το βουτυρώνω. Στρώνω ακόμη 2 φύλλα βουτυρωμένα αλλάζοντας λίγο τη φορά τους έτσι ώστε να δημιουργούνται διαφορετικές γωνίες. Συνεχίζω έτσι μέχρι να στρώσω όλα τα φύλλα. Πιάνω όλα τα φύλλα μαζί και τα μεταφέρω στη βουτυρωμένη φόρμα, καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα, αφήνοντας τις ακρούλες τους να εξέχουν.
  • ΒΗΜΑ 5Τοποθετώ τα ριγατόνι όρθια σε κυκλική σειρά (στριμωγμένα μεταξύ τους) γεμίζοντας όλη τη φόρμα. Γεμίζω τα ριγατόνι με τις δύο κρέμες (εναλλάξ).
  • ΒΗΜΑ 6Σε ένα μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Πασπαλίζω τα ριγατόνι με τη μοτσαρέλα και ραντίζω με το μείγμα. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ