Απίθανα μπισκότα βουτύρου από τον Άκη Πετρετζίκη- Με μόνο 4 υλικά (βίντεο)

Εύκολα και πεντανόστιμα!

Συστατικά

190 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

110 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. κοφτό βανίλια σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

πραλίνα φουντουκιού του Άκη

πραλίνα φράουλα του Άκη

πραλίνα καραμέλα του Άκη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει.

Βάζουμε την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 4-5 λεπτά με το φτερό σε σιγανή προς μέτρια ταχύτητα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και προσθέτουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τριμμένη άμμος.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε για δεμένη ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια. Μεταφέρουμε το ένα κομμάτι σε ένα ίσιο ταψί με λαδόκολλα. Καλύπτουμε με άλλο κομμάτι λαδόκολλας και ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχει η ζύμη το ίδιο μέγεθος με το ταψί.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε 12 μπισκότα με ένα κουπ πατ 6 εκ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη.

Βάζουμε τα ταψιά με τα μπισκότα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε την ζύμη που περισσεύει περιμετρικά και ψήνουμε για 15 λεπτά. Τη ζύμη που περισσεύει μπορούμε να την κάνουμε μικρά μπισκότα.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και απλώνουμε την πραλίνα της αρεσκείας μας. Καλύπτουμε με άλλο μπισκότο ώστε να έχουμε 12 γεμιστά μπισκότα και σερβίρουμε.

Tip

Αν δεν έχουμε μίξερ, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια. Τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και πάρει το μείγμα μας την υφή βρεγμένης άμμου.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ