Story of the day: Η 15χρονη που πάλεψε από την γέννησή της με τις πιο σκληρές αρρώστιες - Έχασε την ζωή της από κορωνοϊό (φωτό)

Ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι... 

H Alexa Rose Veit, ένα 15χρονο κορίτσι από το Κεντάκι που πέρασε πολλές αρρώστιες στην ζωή της και επέζησε, έχασε την ζωή της από τον Covid-19, νωρίτερα αυτόν τον μήνα. 

Η 15χρονη που γεννήθηκε με σύνδρομο Down, διαγνώστηκε με λευχαιμία τον Ιούλιο του 2019. 

"Την 30η ημέρα ενός διετούς προγράμματος θεραπείας, είχε νικήσει τον καρκίνο", δήλωσε ο Κυβερνήτης του Κεντάκι Andy Beshear σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, αφού έλαβε άδεια από την οικογένεια της έφηης να μοιραστεί περισσότερα για τη ζωή της.

Η Alexa έφυγε από την ζωή στις 15 Νοεμβρίου. Σε φίλους, ήταν γνωστή ως "social butterfly" με "ένα χαμόγελο που θα μπορούσε να φωτίζει την ημέρα του καθενός". 

 

 

«Ήταν πρωτοετής στο Ballard Memorial High School, μέλος της χορωδίας, ενεργό μέλος της ομάδας νεολαίας της εκκλησίας της.

Την εβδομάδα του Halloween, η Alexa άρχισε να αρρωσταίνει και η μαμά της την πήρε από το σχολείο. Και οι δύο διαγνώστηκαν με Covid-19 τις επόμενες ημέρες.

Η μητέρα της νοσηλεύτηκε και διασωληνλωθηκε, ενώ η Alexa αρχικά εμφάνισε ήπια συμπτώματα και έμεινε στο σπίτι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι παππούδες της διαγνώστηκαν επίσης θετικοί στον ιό και νοσηλεύτηκαν αναφέρει το CNN.

 

 

"Καθώς οι μέρες περνούσαν, η Alexa άρχισε να αισθάνεται χειρότερα και τελικά νοσηλεύτηκε λόγω του Covid-19, αφού εμφάνισε πνευμονία", πρόσθεσε ο Holder.

Μεταφέρθηκε στο Νάσβιλ για να τεθεί υπό τη φροντίδα των ιατρών της, όπου η μεγαλύτερη αδερφή της - που επίσης είχε πρόσφατα αναρρώσει από το Covid-19 - παρέμεινε δίπλα της.

Η υγεία της Alexa επιδεινώθηκε και σύντομα τοποθετήθηκε σε αναπνευστήρα. Στις 15 Νοεμβρίου, μια ημέρα μετά το εξιτήριο της μητέρας της από το νοσοκομείο του Κεντάκι, η Alexa πέθανε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ