Ένα υπέροχο φαγητό από τον Γιάννη Λουκάκο: Μελιτζάνες ιμάμ με πατάτες & φέτα (βίντεο)

Φανταστική συνταγή... 

ΥΛΙΚΑ

Για το Ιμάμ

μελιτζάνες τηγανισμένες

γέμιση

150 γρ. φέτα, τριμμένη

20 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

Για τις μελιτζάνες

2 κιλά μελιτζάνες (8 τμχ.)

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

αλάτι

Για τη γέμιση

150 γρ. ελαιόλαδο

500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

20 γρ. πελτέ ντομάτας

500 γρ. πατάτες, μεσαία καρέ

500 γρ. ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες

4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

3 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος

11 γρ. αλάτι

1 γρ. πιπέρι

5 γρ. ζάχαρη

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για το Ιμάμ

Με ένα κουτάλι απλώνουμε γέμιση πάνω σε κάθε μισό μελιτζάνας. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη, τη φέτα και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Φουρνίζουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει το επάνω μέρος της μελιτζάνας.

Για τις μελιτζάνες

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία και τις τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο στους 160°C μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ της ντομάτας, τη ζάχαρη, τις πατάτες και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ