H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει λαχταριστές Enchiladas με κοτόπουλο - Στο φούρνο και μαγική σάλτσα

Αν αγαπάτε το μεξικάνικο, αυτά τα εντσιλάδας θα σας τρελάνουν! Πεντανόστιμες τορτίγιες με κοτόπουλο στο φούρνο και μαγική σάλτσα εντσιλαδας, τι άλλο να ζητήσει κανείς!

Υλικά Συνταγής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.γλ. κύμινο
  • 2 κ.γλ. σκόρδο αποξηραμένο
  • 2 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 συσκευασία ντοματάκια
  • 1/2 κ.γλ. αλεύρι
  • 6 μεγάλες πίτες tortillas (τορτίγιες)
  • Για το σερβίρισμα

  • 2 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί

  • 2 ντομάτες
  • λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά
  • λίγο στραγγιστό γιαούρτι
  • Για τη σάλτσα εντσιλάδας

  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες

  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο σκόρδο
  • φρέσκα μυρωδικά

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Για τα enchiladas με κοτόπουλο, κόβουμε σε 4-5 κομμάτια κάθε φιλέτο κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε καλά και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Το βγάζουμε σε πιάτο.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στα ίδιο τηγάνι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καλαμπόκι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Μαδάμε το κοτόπουλο σε ίνες. Το ρίχνουμε στο τηγάνι στα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με αλεύρι να πήξει.
  • Τυλίγουμε τις πίτες (τορτίγιες) σε αλουμινόχαρτο και τις ζεσταίνουμε λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο ταψί. Αλείφουμε κάθε πίτα με σάλτσα. Βάζουμε δυο κ.σ. γέμιση κατά μήκος, πασπαλίζουμε λίγο τυρί και ρολάρουμε όπως τις κρέπες. Τις βάζουμε κοντά κοντά με την ένωση προς τα κάτω, στο ταψί. Καλύπτουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε 15′ στους 180ºC να λιώσει το τυρί.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα και γιαούρτι.

Για τη σάλτσα εντσιλάδας

Βράζουμε όλα τα υλικά 10′.

Who is who

 

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι τηςκαι, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ