Σπύρος Σούλης: Αυτά τα πλακάκια είναι η τελευταία λέξη της μόδας - Εμπνευσμένα από την σκανδιναβική διακόσμηση

Υπέροχες ιδέες για να ανανεώσετε τον χώρο σας.. 

Η σκανδιναβική διακόσμηση είναι πολύ της μόδας τελευταία και έχει επηρεάσει πολύ τη διακόσμηση σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, όμως, θα μιλήσουμε συγκεκριμένα για έναν τύπο πλακιδίων που κυριαρχεί στις περισσότερες κουζίνες και μπάνια της Σκανδιναβίας και έχει ξετρελάνει τους πάντες.

Τα λευκά ή μαύρα τετράγωνα πλακάκια (square subway tiles) με το μαύρο ή λευκό περίγραμμα (αντίστοιχα) είναι η νέα μόδα που μας έρχεται από τη Σκανδιναβία. Είναι μίνιμαλ, αρκετά οικονομικά και θα μεταμορφώσουν εντελώς το μπάνιο και την κουζίνα σας. Αυτά τα πλακάκια στα σκανδιναβικά σπίτια συνδυάζονται με μαύρο χρώμα στις ενώσεις, όμορφα μπουκαλάκια για τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά, φωτιστικά από ορείχαλκο και πολυτελή αξεσουάρ.

Μια νότα πολυτέλειας Βάλτε μεγάλα τετράγωνα πλακάκια στους τοίχους και στο πάτωμα του μπάνιου σας και τοποθετήστε γυάλινα ράφια τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε με όμορφα μπουκάλια για τα σαμπουάν σας, γκρι, λευκές ή μαύρες πετσέτες και μαύρα καλάθια για έξτρα αποθήκευση.

Με την κατάλληλη διακόσμηση αυτά τα τετράγωνα πλακάκια μπορεί να αναβαθμίσουν κατά πολύ την εικόνα του μπάνιου σας.

Με την κατάλληλη διακόσμηση αυτά τα τετράγωνα πλακάκια μπορεί να αναβαθμίσουν την εικόνα του μπάνιου σας.

Λευκά και μαύρα πλακάκια Υιοθετήστε στο μπάνιο σας έναν συνδυασμό από λευκά και μαύρα τετράγωνα πλακάκια. Βάλτε τα λευκά στους τοίχους και τα μαύρα στο πάτωμα και επιλέξτε αυτόν τον συνδυασμό στα πλακάκια ειδικά αν το μπάνιο σας είναι μικρό. Σε ένα τέτοιο μπάνιο ταιριάζει ανοιχτή ντουζιέρα για να δείχνει ο χώρος ακόμα πιο μεγάλος.

Τα λευκά πλακάκια στους τοίχους συνδυάζονται τέλεια με μαύρα πλακάκια στο πάτωμα του μπάνιου σας.

Τα λευκά πλακάκια στους τοίχους συνδυάζονται τέλεια με μαύρα πλακάκια στο πάτωμα του μπάνιου σας.

Μπορείτε να τοποθετήσετε τετράγωνα πλακάκια στους τοίχους του μπάνιου σας μέχρι τη μέση και στο πάτωμα να βάλετε ίδια ή διαφορετικά πλακάκια σε παρόμοιο σχέδιο. Στο μπάνιο της παρακάτω φωτογραφίας έχουν μπει λευκά τετράγωνα πλακάκια μέχρι τη μέση του τοίχου και στο τελείωμά τους έχουν κομψό διπλό μαύρο περίγραμμα.

Η λςεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Ακόμα και στο μπουρνούζι που υπάρχει στο μπάνιο της εικόνας, έχει συνδυαστεί λευκό χρώμα με μαύρο περίγραμμα.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Ακόμα και το μπουρνούζι που υπάρχει στο μπάνιο της φωτογραφίας, είναι ασπρόμαυρο αναφέρει το spirossoulis.

Φωτιστικά από ορείχαλκο Τα λευκά τετράγωνα πλακάκια με τις μαύρες ενώσεις ταιριάζουν πολύ με μίνιμαλ φωτιστικά φτιαγμένα από ορείχαλκο. Η αντίθεση που δημιουργείται είναι πολύ ιδιαίτερη και η διακόσμηση του μπάνιου σας με αυτόν τον συνδυασμό θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Φυσικά ό,τι είδους μέταλλο και να επιλέξετε για τα φωτιστικά σας ταιριάζει πολύ με τα ασπρόμαυρα πλακάκια.

Τα φωτιστικά από ορείχαλκο προσθέτουν στιλ σε αυτό το μπάνιο που έχει 'ντυθεί' με τετράγωνα πλακάκια.

Τα φωτιστικά από ορείχαλκο προσθέτουν στιλ σε αυτό το μπάνιο που έχει "ντυθεί" με τετράγωνα πλακάκια.

Στο μπάνιο της παρακάτω φωτογραφίας ο μισός τοίχος είναι διακοσμημένος με πλακάκια με μαύρο περίγραμμα τα οποία συνδυάζονται με μαύρα εξαγωνικά πλακάκια στο πάτωμα. Το στιλ διακόσμησης του υπόλοιπου μπάνιου είναι απλό με μερικές κίτρινες πινελιές για να αποκτήσει ο χώρος περισσότερο χρώμα και ζωντάνια.

ΟΙ κίτρινες πινελιές δίνουν λίγο χρώμα και ζωντάνια σε αυτό το μπάνιο.

Οι κίτρινες πινελιές δίνουν χρώμα και ζωντάνια σε αυτό το μπάνιο.

Κουζίνα Τα τετράγωνα πλακάκια αναδεικνύονται καλύτερα όταν τοποθετούνται σε όλο το μήκος του τοίχου μέχρι το ταβάνι. Στις κουζίνες, όμως, όπου τα χρώματα που κυριαρχούν συνήθως είναι πιο έντονα, μπορείτε να βάλετε τετράγωνα πλακάκια μέχρι ένα συγκεκριμένο ύψος που σας αρέσει.

Σε αυτήν την κουζίνα έχουν χρησιμοποιηθεί πλακάκια μέχρι ένα συγκεκριμένο ύψος.

Σε αυτήν την κουζίνα έχουν χρησιμοποιηθεί πλακάκια μέχρι ένα συγκεκριμένο ύψος.

Τα τετράγωνα πλακάκια στην κουζίνα ταιριάζουν ιδανικά με ανοιχτά ράφια. Επιλέξτε για τα ράφια σας σκουρόχρωμο ή μαύρο ξύλο για να δείξει ο χώρος πιο σοφιστικέ.

Δείτε πόσο ωραία αντίθεση δημιουργείται ανάμεσα στα λευκά τετράγωνα πλακάκια και στα σκουρόχρωμα ράφια.

Δείτε πόσο ωραία αντίθεση δημιουργείται στο χώρο με τα λευκά τετράγωνα πλακάκια και τα σκουρόχρωμα ράφια.

Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε στα τετράγωνα και εξαγωνικά πλακάκια είναι πάρα πολλοί και μπορείτε να επιλέξετε ποιο στιλ σας ταιριάζει καλύτερα. Συνήθως επιλέγονται λευκά πλακάκια για τους τοίχους και μαύρα ή ασπρόμαυρα για το πάτωμα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε.

thehomeissue_tiles02

Σε αυτό το μπάνιο συνδυάστηκαν λευκά τετράγωνα πλακάκια για τους τοίχους με εξαγωνικά μαύρα πλακάκια για το πάτωμα.

Συνδυασμός με ταπετσαρία Μην φοβάστε να συνδυάσετε τετράγωνα πλακάκια με κάποια ιδιαίτερη ταπετσαρία. Στην κουζίνα της παρακάτω φωτογραφίας έχουν συνδυαστεί λευκά τετράγωνα πλακάκια με φλοράλ ταπετσαρία και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να συνδυάσετε τετράγωνα πλακάκια με περίγραμμα, με φλοράλ ταπετσαρία;

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να συνδυάσετε τετράγωνα πλακάκια με περίγραμμα, με φλοράλ ταπετσαρία;

Συνδυασμός με μαύρες συσκευές Μπορείτε να συνδυάσετε τα λευκά πλακάκια στην κουζίνα σας με μαύρες οικιακές συσκευές και ντουλάπια. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο δραματικό αλλά και πολύ στιλάτο ταυτόχρονα.

Η αντίθεση που δημιουργείται ανάμεσα στα λευκά πλακάκια και στις μαύρες οικιακές συσκευές είναι εντυπωσιακή.

Η αντίθεση που δημιουργείται ανάμεσα στα λευκά πλακάκια και στις μαύρες οικιακές συσκευές είναι εντυπωσιακή.

Ένας συνδυασμός που λατρέψαμε είναι τα λευκά τετράγωνα πλακάκια που χρησιμοποιήθηκαν στην κουζίνα της παρακάτω φωτογραφίας, με χρυσό περίγραμμα και ντουλάπια που μοιάζουν να είναι φτιαγμένα από δέρμα.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές και σικάτες κουζίνες που είδαμε είναι αυτή της φωτογραφίας που συνδυάζει λευκά πλακάκια με μαύρο περίγραμμα και μαύρα ντουλάπια που μοιάζουν να είναι φτιαγμένα από δέρμα.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές κουζίνες που είδαμε είναι αυτή της φωτογραφίας που συνδυάζει λευκά πλακάκια με μαύρο περίγραμμα και μαύρα ντουλάπια που μοιάζουν να είναι φτιαγμένα από δέρμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ