Στον μεγάλο σταρ της μπάλας υποκλίνονται πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές - Ναόμι Κάμπελ, Εμανουέλ Μακρόν, Αντόνιο Μπαντέρας, Ρίκι Μάρτιν, Γιουσέιν Μπολτ (φωτό)

To αντίο στον Ντιεγκίτο.... 

Χθες 25/11 έφυγε από την ζωή ένας μεγάλος θρύλος του ποδοσαφαίρου.  Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν βρίσκεται πια εδώ μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη. 

Το ποδόσφαιρο θρηνεί και μαζί του οι άνθρωποι που είχαν την ευκαιρία να παίξουν μαζί του στα γήπεδα, οι φίλαθλοι της ''στρογγυλής θεάς'' τους οποίους έκανε να δακρύσουν από συκγίνηση. 

Την είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα μετέδωσε η έγκυρη αργεντίνικη εφημερίδα Clarin

 

 

 

 

 

Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες έκανε επέμβαση στον εγκέφαλο. Οκτώ μέρες μετά την εγχείρηση, είχε πάρει εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν για να συνέχιζε σπίτι την ανάρρωσή του.

 

 

 

 

 

Με ένα πολύ προσωπικό μήνυμα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν αποχαιρέτισε τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Το Μέγαρο Ελιζέ εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο Αργεντινό ποδοσφαιριστή με το νούμερο 10, χαρακτηρίζοντάς τον ιδιοφυΐα.

«Το χέρι του Θεού είχε τοποθετήσει μια ιδιοφυΐα ποδοσφαίρου στη γη. Μόλις το πήρε πίσω, με μια απρόβλεπτη ντρίμπλα που εξαπάτησε όλες τις άμυνες μας. Ήθελε, με αυτή τη χειρονομία, να διευθετήσει τη συζήτηση του αιώνα: είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών; Τα δάκρυα εκατομμυρίων ορφανών ανταποκρίνονται σήμερα με επώδυνα στοιχεία. Γεννημένος σε ένα φτωχό προάστιο του Μπουένος Άιρες, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα κάνει την οικογένεια και τη γειτονιά του να ονειρεύεται με τα πόδια του που θα σταυρώσουν σύντομα τους καλύτερους Ευρωπαίους αμυντικούς.

Τον ''Θεό της μπάλας'' αποχαιρετούν όλοι οι διάσημοι celebrities ακόμα και πολιτικοί, ανάμεσά τους, ο Εμανουέλ Μακρόν, Nαόμι Κάμπελ Αντόνιο Μπαντέρας, Ρίκι Μάρτιν, Γιουσέιν Μπολτ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ