Τον Βασίλη Πάικο αποχαιρετούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης & ο Αλέξης Τσίπρας που έφυγε χθες από τη ζωή (Φωτό)

Τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού...

«Έφυγε» χθες από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος.

Ο Βασίλης Πάικος ήταν επί 25 χρόνια επικεφαλής της κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ, μέχρι το 2010, στην οποία ήταν αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης.

Ήταν επίσης ένας από τους πρωτεργάτες του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, ενώ δίδασκε δημοσιογραφία σε εργαστήριο σπουδών.

Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την εξής ανάρτηση για την απώλεια του δημοσιογράφου:

«Γνώριζα προσωπικά τον Βασίλη Πάικο. Αν και πολιτικά διαφωνούσαμε, εκτιμούσα πάντα το ήθος, τη μετριοπάθεια, και κυρίως την ευγένεια με την οποία άσκησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Στην οικογένεια και τους οικείους του θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα…

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Πάικου απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για έναν επαγγελματία με "δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων" που "κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα".

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Βασίλη Πάικο. Τον εξαίρετο δημοσιογράφο με τη δυσεύρετη ευρυμάθεια. Τον σύντροφο και αγωνιστή της Αριστεράς από τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα. Τον δάσκαλο εκατοντάδων παιδιών που δίπλα του έγιναν δημοσιογράφοι. Τον ακέραιο και ευγενή άνθρωπο.

Στο μισό αιώνα προσφοράς του στη δημοσιογραφία και την Αριστερά πορεύτηκε πάντοτε με βάση τις αξίες του και το σπάνιο ήθος του. Γι' αυτό και είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ