Η Αφροδίτη Μάνου προκαλεί: “Ατάλαντος, ακατάλληλος γλωσσολόγος ο Μπαμπινιώτης – Τι μας περιμένει take away, click away & delivery” (Φωτό)

"O κ. Μπαμπινιώτης δεν κατάργησε το ωμέγα απ' τα ελληνικά;" 

Επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του καθηγητή Γλωσσολογίας Γιώργου Μπαμπινιώτη εξαπέλυσε η Αφροδίτη Μάνου.

Δημοσιεύτηκε από Afroditi Manou στις Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του γλωσσολόγου για το ότι οι Έλληνες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους τις ξένες λέξεις take away, click away και delivery, αντί των ελληνικών ορισμών.

 

Στις παραπάνω δηλώσεις απάντησε η Αφροδίτη Μάνου, γράφοντας αρχικά στο facebook: «O κ. Μπαμπινιώτης δεν κατάργησε το ωμέγα απ' τα ελληνικά; Δεν κατάργησε το πολυτονικό; Δεν μετάλλαξε τη γλώσσα μας, έτσι που να μην τη μαθαίνει κανείς; Δεν την άφησε ανοχύρωτη σε κάθε επέμβαση και παραμόρφωση; Τώρα παραπονιέται για το Take away;».

 

Εν συνεχεία, απαντώντας σε σχόλιο κάτω από την ανάρτησή της που χαρακτηρίζει υπερτιμημένο τον Γιώργο Μπαμπινιώτη, η τραγουδίστρια-στιχουργός διαφώνησε:

O κ. Μπαμπινιώτης δεν κατάργησε το ωμέγα απ' τα ελληνικά; Δεν κατάργησε το πολυτονικό; Δεν μετάλλαξε τη γλώσσα μας, έτσι...

Δημοσιεύτηκε από Afroditi Manou στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

«Δεν είναι υπερτιμημένος. Ήταν ένας απολύτως ακατάλληλος, ατάλαντος και άμουσος γλωσσολόγος, που κατέστρεψε την πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου. "ΑσχολΟΥΤΑΝ, βρΟμιά, του άνθρωπου, του πανεπιστήμιου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ