Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό- Η συνταγή για τους πιο βουτυρένιους κουραμπιέδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ (βίντεο)

Το πιο χριστουγεννιάτικο γλυκό, στην πιο βουτυρένια και υπέροχη εκδοχή του...

Συστατικά

500 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

220 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη

1 κ.γ. ανθόνερο

30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο, ή κονιάκ ή ρούμι

200-280 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ή χοντροκομμένο, ανάλατο και καβουρδισμένο

900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

1 κ.σ. ανθόνερο

300 γρ. ζάχαρη άχνη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 10-15 λεπτά να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε τη βανίλια σε σκόνη, το ανθόνερο, το λικέρ πικραμύγδαλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.

Σπάμε το αμύγδαλο με τα χέρια μας για να το κάνουμε τρίμμα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ.

Ανακατεύουμε το μείγμα με μια κουτάλα, πολύ απαλά για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Πλάθουμε μπαλάκια 30 γρ. το κάθε ένα και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα.

Βάζουμε μια στρώση από τους κουραμπιέδες στην πιατέλα σερβιρίσματος, ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλους τους κουραμπιέδες και σερβίρουμε.

Tip

Αν δεν έχετε μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ