Topwoman η Στεφανί Φραπάρ - Έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής στην ιστορία του Champions League (φωτό)

Πέρασε τις «εξετάσεις» στο ντεμπούτο της η Φραπάρ... 

Ιδιαίτερα θετικό κρίνουν τα ΜΜΕ στην Ιταλία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη το ντεμπούτο της Στεφανί Φραπάρ, της πρώτης γυναίκας διαιτητή στην ιστορία του Champions League.

«Σφύριξε» στην χθεσινή αναμέτρηση Γιουβέντους-Ντιναμό Κιέβου (3-1), «διατηρώντας τον αγώνα υπό έλεγχο για 90΄», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Ιταλοί.

Σε δύο εβδομάδες γίνεται 37 ετών και είναι από τους νεότερους διαιτητές στο Champions League.

 

 

«Ο ανταγωνισμός μεταξύ ομάδων και το ποδόσφαιρο δεν αλλάζει: παραμένουν ίδια, όποιος και αν είναι ο διαιτητής» είχε δηλώσει η Γαλλίδα, μετά τον ορισμό της στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ Τσέλσι και Λίβερπουλ (4-5 στα πέναλτι/1-1 στα 90΄, 2-2 στα 120΄).

Και το επιβεβαίωσε μία ακόμα φορά χθες στο "Allianz Stadium" χωρίς να δημιουργήσει κανένα προβληματισμό.

 

 

Δύο ήταν οι φάσεις του αγώνα: το πιθανό πέναλτι του Μπονούτσι στον Βέρμπιτς (35΄) και το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (57΄). Στην πρώτη, ο αμυντικός της Γιουβέντους συγκρατεί εμφανώς τον Ουκρανό επιθετικό, ο οποίος, ωστόσο, τον κρατά με τη σειρά του από το σορτς. Στην δεύτερη, ο έλεγχος του VAR αποδεικνύει την κανονικότητα της θέσης του Μοράτα.

Ενενήντα λεπτά προσοχής και έντασης για την 36χρονη Γαλλίδα, που εξασφάλισε ροή στο παιχνίδι, με λίγες αλλά ακριβείς παρεμβάσεις αναφέρει το ΑΠΕ.

 

 

 

 

 

 

Ο αριθμός των φάουλ, κατά μέσο όρο, όσα ενός αγώνα στο Champions League, 20 (8 Γιουβέντους, 12 Ντιναμό Κίεβο). Η επιλογή της να βγάλει την κίτρινη κάρτα στο πρώτο φάουλ του αγώνα (9΄), στον Μπετανκούρ (Γιουβέντους) ήταν θαρραλέα. Ακολούθησε εκείνη στο 27ο λεπτό για το μαρκάρισμα του Ζαμπάρνι στο Μοράτα. Οι δύο αποφάσεις απέδωσαν, η ένταση παρέμεινε χαμηλή και εκείνη είχε πάντα τον έλεγχο του αγώνα.

 

 

Η μικρή σιλουέτα της (έχει ύψος 1,64 μ.), -όπως και με όλους τους διαιτητές-, μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα στη διαχείριση σχέσεων με τους παίκτες στο γήπεδο. Όμως δεν φάνηκε κάτι τέτοιο.

Η ίδια εξάλλου είχε αποκαλύψει την... λύση σε μια πρόσφατη συνέντευξη: «Στο γήπεδο δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα που σχετίζεται με το ύψος μου, γιατί χρησιμοποιώ κόλπα για να αποφύγω τις δυσκολίες, όπως ή ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου ανάμεσα σε μένα και τους παίκτες που με εμποδίζει να είμαι σε κατώτερη θέση» είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ