Φιλανθρωπική διαδικτυακή δημοπρασία για την δημιουργία του Μουσείου Μαρία Κάλλας - Δείτε όλη την λίστα των έργων που πωλούνται

Φιλανθρωπική διαδικτυακή δημοπρασία για την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας 7-14 Δεκεμβρίου 2020

Λίγο πριν την εκπνοή μίας χρονιάς που οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες που έφερε μαζί της, κατάφεραν ένα σοβαρό πλήγμα στον πολιτισμό της χώρας μας, ο Οίκος ΒΕΡΓΟΣ διοργανώνει φιλανθρωπική δημοπρασία για την υποστήριξη των σκοπών του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας.

Μία ελάχιστη συνεισφορά για να διατηρήσουμε όλοι μαζί ζωντανά τα στοιχεία του πολιτισμού της Ελλάδας, που μας γεμίζουν υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον.

Χρύσα [Βαρδέα]Μελέτη για γλυπτό, μολύβι και υδατογραφία σε ρυζόχαρτο - 30 x 61 cm - € 3.000 - 4.000

Το σύνολο των εσόδων της διαδικτυακής δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας www.vergosauctions.com, θα διατεθεί για την αγορά προσωπικών αντικειμένων της διεθνούς φήμης σοπράνο, για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου Μαρία Κάλλας.

Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των θαυμαστών της εξέχουσας καλλιτέχνιδας προκειμένου να δημιουργηθεί το ομώνυμο Μουσείο που θα στεγαστεί στην Αθήνα (Μητροπόλεως 44), σε κτίριο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων.

Ψυχοπαίδης Γιάννης
Πορτρέτο της Μαρίας Κάλλας, μικτή τεχνική σε χαρτί,
28 x 28 cm - € 2.000 - 3.000

Δασκαλάκης Στέφανος,
Νεκρή φύση, λάδι σε μουσαμά
30 x 40 cm - € 1.000 - 1.500

Τα 151 έργα της δημοπρατούμενης συλλογής προέρχονται από σύγχρονους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και περιλαμβάνουν πίνακες, μεταξοτυπίες, γλυπτά καθώς και ιδιαίτερες, σπάνιας θεματολογίας αφίσες. Ένα μέρος των έργων της δημοπρατούμενης συλλογής αποτελεί δωρεά των ίδιων των καλλιτεχνών για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου, ενώ όλα τα υπόλοιπα έργα, δωρίζονται από την προσωπική συλλογή της Προέδρου του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας, κα. Λιάνας Σκουρλή.

Παντελιάς Μίλτος, μικτή τεχνική,
51 x 45 cm - € 1.500 - 2.000

Παυλόπουλος Τάσος,
Σκιές, μικτή τεχνική,
25 x 20 cm - € 800 - 1.200

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό: Στην Ελλάδα οι αυθεντικές παρτιτούρες της Μαρία Κάλλας - Το Μουσείο Μαρία Κάλλας έτοιμο για τα 100 χρόνια από την γέννηση της ντίβας της Όπερας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με εύκολο τρόπο να λάβουν μέρος στη διαδικτυακή δημοπρασία η οποία θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2020, ενώ για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορούν να καλέσουν στο:
+30 210 3614897.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ