Εποχικά καταστήματα: Με ποιους κανόνες θα ανοίξουν από Δευτέρα - Αναλυτικά οι ΚΑΔ (Φωτό)

Από τις 7 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ θα λειτουργούν τα εποχικά καταστήματα την περίοδο των εορτών

Σε καθεστώς lockdown θα βρίσκεται η χώρα τουλάχιστον μέχρι τις 14 Δεκέμβρη με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει το φως στο τέλος του τούνελ, το οποίο προς το παρόν δεν διαφαίνεται.

Έτσι λοιπόν, όλα συνηγορούν στο ότι θα κάνουμε γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με αυστηρούς περιορισμούς και τα υφιστάμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Διευκρινίσεις για ποια εποχιακά καταστήματα θα λειτουργήσουν και πάλι έδωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αμιγώς εποχικά και έχουν ως κύριες δραστηριότητες:

-Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16

-Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02

-Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06

-Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών με ΚΑΔ/47.65.67.07

Σημείωσε ότι τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Η διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται από 7 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου του 2021.

Τα εποχιακά κατασήματα που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα, κατέστησε σαφές.

Επίσης, ανακοίνωσε πως από σήμερα δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων

Ξεκαθάρισε πως για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ), σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Ωράριο λειτουργίας ορίζεται από 7 π.μ. έως 8:30 μ.μ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ