Το ιστορικό εξώφυλλο του περιοδικού Time: Ένα τεράστιο κόκκινο “Χ” το έτος 2020 – Πώς να το ξεχάσουμε; (Φωτό & Βίντεο)

Ένα κόκκινο «Χ», πάνω στο 2020, στο εξώφυλλο του περιοδικού 

Το τελευταίο του εξώφυλλο για το 2020 έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό Time, σχολιάζοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, ότι η χρονιά που μας αφήνει είναι η χειρότερη στην Ιστορία.

 

Ο τίτλος, δε, αναφέρει: «Η χειρότερη χρονιά όλων των εποχών». Στο εξώφυλλο, όπως μπορείτε να δείτε, σε λευκό φόντο μέσα σε κόκκινο πλαίσιο, το TIME έχει βάλει ένα μεγάλο κόκκινο «Χ» πάνω στο 2020. 

«Έχουν υπάρξει χειρότερες χρονιές στην αμερικανική ιστορία και σίγουρα χειρότερες χρονιές στην παγκόσμια ιστορία, αλλά οι περισσότεροι από εμάς που είμαστε εν ζωή σήμερα, δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα σαν και αυτό», γράφει χαρακτηριστικά η Στέφανι Ζάκαρεκ, κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού.

 

«Θα έπρεπε να ήσουν πάνω από 100 για να θυμάσαι την καταστροφή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την πανδημία της ισπανικής γρίπης, περίπου 90 ετών για να έχεις μια αίσθηση των οικονομικών απωλειών που προκάλεσε η Μεγάλη Ύφεση και περίπου 80 για να έχεις αναμνήσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη φρίκη του», συνεχίζει η Στέφανι.

«Η δουλειά μου, ως κριτικός κινηματογράφου, είναι να παρακολουθώ ταινίες και να αλιεύω τις συνδέσεις τους με τις ζωές μας. Αν το 2020 ήταν δυστοπική ταινία, πιθανότατα θα την είχατε κλείσει έπειτα από 20 λεπτά», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ζάκαρεκ στο μακροσκελές άρθρο της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ