8χρονος με κορωνοϊό μέσα από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου: «Μην ανοίξετε το δώρο μου από τον Άγιο Βασίλη μέχρι να βγω» (Βίντεο)

Το παιδί δίνει τη μάχη του έναντι σε ένα σπάνιο μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, τα συμπτώματα του οποίου μοιάζουν με εκείνα της νόσου Kawasaki

Συγκινούν τα όσα είπε στους γονείς του ο οκτάχρονος που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

 

Σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 8χρονος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, καθώς εμφάνισε συμπτώματα του συνδρόμου Kawasaki μετά από επιπλοκές του κορωνοϊού.

 

Ο μικρούλης, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στη Παιδιατρικής Κλινικής σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά τον κορωνοϊό. Είναι δε, το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται στη χώρα μας.

 

Όπως δήλωσε η μητέρα του στην ΕΡΤ εκείνο που της ζήτησε ο μικρούλης ήταν να μην ανοίξουν τα αδέλφια του το χριστουγεννιάτικο δώρο του χωρίς εκείνον στο σπίτι.

 

«Στο σπίτι ήταν δύο μέρες με πυρετό και στο τρίτο 24ωρο η παιδίατρός μας μας είπε ότι πρέπει να φύγει κατευθείαν για το Ρίο» είπε η μητέρα του 8χρονου παιδιού. «Tην Τετάρτη, αποφάσισαν να του κάνουν οι γιατροί τεστ αντισωμάτων και εκεί είδαν ότι είχε έναν μεγάλο αριθμό αντισωμάτων», πρόσθεσε η μητέρα του.

 

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η μητέρα του 8χρονου, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ανέφερε πως ο μικρός ζήτησε ως δώρο Χριστουγέννων να μην ανοίξουν τα αδέρφια του το δώρο του και να περιμένουν να πάει κι αυτός στο σπίτι… «Ζήτησε το δώρο των Χριστουγέννων του να μην το ανοίξουν τα αδερφάκια του», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του.

 

Ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης αποκάλυψε πως ο 8χρονος, λίγο πριν τον διασωληνώσουν, τους είπε πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει αστροναύτης.

 

Ο Γιάννης μπήκε στη ΜΕΘ την περασμένη Παρασκευή, μετά από πέντε μέρες νοσηλείας στην Παιδιατρική κλινική και αφού έλαβε την απαραίτητη αγωγή. Μάλιστα, όπως είπε στον Alpha, ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, Γαβριήλ Δημητρίου, η κατάσταση της υγείας του αρχίζει να δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ