Κορωνοϊός -Σκύδρα Πέλλας: Πέθαναν με λίγες ημέρες διαφορά - Γνωστός παιδίατρος & η σύζυγός του (βίντεο)

Θλίψη στη Σκύδρα για τον χαμό του αγαπητού παιδιάτρου και της συζύγου του....

Θρήνος στη Σκύδρα Πέλλας για τους θανάτους, με λίγες μέρες διαφορά, ενός γνωστού παιδιάτρου, του Χρήστου Αζά, και της συζύγου του, που υπέκυψαν στον κορωνοϊό.

Ο γιατρός ήταν πολύ αγαπητός στην περιοχή και άσκησε με αγάπη και αφοσίωση το επάγγελμά του για 36 ολόκληρα χρόνια. Το ζευγάρι, που έζησε μια ολόκληρη ζωή μαζί και έφυγαν από τη ζωή σχεδόν ταυτόχρονα, είχε αποκτήσει μία κόρη και δύο εγγονάκια, 9 και 7 ετών.

Όπως γράφει το pellanews, ο Χρήστος Αζάς με καταγωγή από την Ξυλοκερατέα του Κιλκίς, γιος πολύτεκνης οικογένειας, τέλειωσε την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και από τον γάμο του με την Καίτη Φράγκου, απέκτησαν μία κόρη, τη Νατάσα.

Πρωτοήρθε στον νομό Πέλλας και εγκαταστάθηκε στην Έδεσσα περίπου το 1984 και έπειτα από 3 χρόνια μετακόμισε στη Σκύδρα μεταφέροντας το ιατρείο του εκεί.

Υπηρέτησε ως γιατρός του ΙΚΑ, απ’ όπου και πήρε σύνταξη και παράλληλα διατηρούσε το ιατρείο του μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν άνθρωπος ευγενικός, χαμογελαστός, δοτικός με ολοφάνερη την αγάπη του για τα παιδιά και ασκούσε το λειτούργημά του για 36 χρόνια. Πήρε και έδωσε άπλετη αγάπη, μεγάλωσε παιδιά και στήριξε τις οικογένειες τους με την επιστημονική του γνώση αλλά και με την ανθρωπιά του.

Αυτός είναι ο παιδίατρος και η σύζυγός του από τη Σκύδρα που πέθαναν με διαφορά 10 ημερών από κορονοϊό

 

Συγγενής του ζευγαριού: Έμεινε η κόρη της μόνη της, τα χτυπήματα είναι απανωτά

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς κόλλησε. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, μπορεί από κάτι που άγγιξε, μπορεί από οτιδήποτε. Με διαφορά λίγων ημερών χάθηκε το ζευγάρι, ξεκληρίστηκε μια οικογένεια. Έμεινε η κόρη της μόνη της. Την ημέρα που πέθανε η πρώτη μου ξαδέρφη, η γυναίκα του Χρήστου Αζά, πέθανε και ο πατέρας μου, από κορωνοϊό. Δέκα ημέρες μετά έφυγε και ο Χρήστος.

Τα χτυπήματα είναι απανωτά. Έχουμε μάθει να ρωτάμε πόσο χρονών ήταν, αν είχε υποκείμενο νόσημα. Δεν ξέρω πόσο λογικό είναι αυτό. Ό,τι υποκείμενο και αν έχει ο καθένας μας, το παλεύει. Έρχεται αυτός ο αόρατος εχθρός και αυτός κόβει το νήμα της ζωής», πρόσθεσε η ίδια.

«Το τραγικό είναι ότι στέλνεις τους ανθρώπους σου σαν πακέτο. Και είναι η πληγή που μένει. Η εικόνα που σου μένει είναι αυτή. Χωρίς να μπορείς να τους αποχαιρετίσεις. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Τα κρατήσαμε τα μέτρα. Πονάει το γεγονός ότι αφήσαμε να φτάσει σε αυτό το σημείο, να είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση.

Οι επιστήμονες μας συμβουλεύουν τόσο σημαντικά πράγματα, και εμείς τα αγνοούμε. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να πούμε ότι αυτό πρέπει να το σταματήσουμε εδώ. Ας κλειστούμε στο σπίτι, ας μην κάνουμε γιορτές όπως τις κάναμε», τόνισε η κ. Γαβριηλίδου.

«Τρεις άνθρωποι από το οικογενειακό μου περιβάλλον έφυγαν. Έχω χάσει πολλούς φίλους αλλά και γνωστούς. Η κοινωνίας μας είναι πολύ μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας», κατέληξε η κ. Γαβριηλίδου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ