Νέες 24ωρες απεργίες για Τρίτη και Τετάρτη κήρυξαν οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου!

Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη σημερινή γενική τους συνέλευση.

Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη σημερινή γενική τους συνέλευση.



Η πλειοψηφούσα παράταξη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εξέφρασε για μία ακόμα φορά τη διαφωνία της με την απόφαση, καθώς τάχθηκε υπέρ της αναστολής τής κινητοποίησης και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας, όπως αποφάσισε και η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων.

«Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση της Ομοσπονδίας, ζητάμε την απόσυρση της ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας» δήλωσε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της απεργιακής επιτροπής των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

«Διάλογος μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των δικών μας προτάσεων» δήλωσε η Μαριλένα Λογοθέτη, μέλος της απεργιακής επιτροπής.
Στο μεταξύ, εντός των επόμενων ωρών, οι φοιτητές της Νομικής Σχολής αναμένεται να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε κατάληψη της Σχολής. Από το σήμερα το πρωί, φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι, έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της Νομικής Σχολής Αθηνών, μία ημέρα αφότου οι υπεύθυνοι της σχολής ανακοίνωσαν την έναρξη των μαθημάτων.

Προθεσμία έλαβε ο Θ. Πελεγρίνης

Προθεσμία για τις 17 Δεκεμβρίου, ζήτησε και έλαβε ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στο ΕΚΠΑ, παρά τις δικαστικές αποφάσεις.

Ο κ. Πελεγρίνης προσήλθε το πρωί στην εισαγγελία, προκειμένου να καταθέσει ανωμοτί για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.
Εξερχόμενος δεν προέβη σε δηλώσεις.

Ανάκληση της απόφασης για παραπομπή ζητεί η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ζήτησε σήμερα από τον υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει την πειθαρχική δίωξη κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη και τις διώξεις κατά των διοικητικών υπαλλήλων που αρνήθηκαν τη διαδικασία της αυτοαπογραφής.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «επέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων» και ζητεί από την κυβέρνηση «να άρει την Κοινή Υπουργική Απόφαση» και να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της Παιδείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ