Δείτε σε ποιες Περιφέρειες κατανέμονται οι 2.200 θέσεις πληροφορικής

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη των 4.414 θέσεων Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη των 4.414 θέσεων Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ.



Οι 2.200 θέσεις αφορούν τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης (βλ. πίνακες). Οι υπόλοιπες 2.214 θέσεις αντιστοιχούν στις άλλες πέντε Περιφέρειες και θα χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ωστόσο, όλες οι θέσεις θα προκηρυχθούν μαζί, όπως γράφει το ethnos.gr.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας η πρόσκληση της Ψηφιακής Σύγκλισης βρίσκεται στο στάδιο των εντάξεων των πράξεων, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται να αποσταλεί για έγκριση στο ΑΣΕΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των θέσεων, για τη συγκεκριμένη πρόσκληση αποφασίστηκε να προκηρυχθούν θέσεις μόνο για αποφοίτους Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Κριτήρια επιλογής και προσόντα

Και σε αυτόν το διαγωνισμό, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, το ετήσιο εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό), η ηλικία και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.
Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα αξιολογηθούν με βάση τη διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση.
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, νέοι άνεργοι από 18 έως 29 ετών, μακροχρόνια άνεργοι και τέλος άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ. Για τις θέσεις Πληροφορικής τα απαιτούμενα προσόντα ανά κατηγορία εκπαίδευσης είναι:
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής, ή Πτυχίο Α' ή Β' κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Τεχνολογική Εκπαίδευση: Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα σε τμήμα Πληροφορικής ή σε άλλο συναφές πεδίο (Εφαρμοσμένη Πληροφορικής και Πολυμέσων ή Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ή Διαχείρισης Πληροφοριών ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία ή Βιομηχανικής Πληροφορικής κ.λπ.) ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της χώρας μας ή ισότιμος τίτλος σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
Η προκήρυξη των θέσεων θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr και εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις δύο επικείμενες προκηρύξεις κοινωφελούς εργασίας οι ενδιαφερόμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω των ΚΕΠ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ