Η βία κατά των γυναικών έχει πολλά πρόσωπα: Δείτε τα στις συγκλονιστικές φωτογραφίες της Bhargavi Joshi- Μη φοβάσαι να μιλήσεις

Ποτέ δεν είναι αργά για να μιλήσεις 

Η θαραλλέα εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 1998 από τον τότε Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας και πρώην μέλος της ΝΔ Αριστείδη Αδαμόπουλο, έδωσε το κουράγιο σε πολλές γυναίκες να μιλήσουν για παρόμοια περιστατικά.

Λίγες μέρες αργότερα η Ζέτα Δούκα "άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου", με την γενναία απόφαση της να μιλήσει για την λεκτική και σωματική βία που υπέστη από τον Γιώργο Κιμούλη κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της μαζί του στη θεατρική παράσταση Closer.

Bhargavi Joshi Productions

Ακολούθησαν ανάλογες καταγγελίες από πολλές ηθοποιούς. Ανάμεσα τους η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η οποία μίλησε  για την παλαιότερη αναφορά της στη συνεργασία για τον Γιώργο Κιμούλη. Όπως αποκάλυψε, ο σκηνοθέτης την κακοποίησε ψυχικά και την έβρισε χυδαία ενώ λίγο νωρίτερα, η Κατερίνα Γερονικολού κατηγόρησε τον ίδιο ηθοποιό και σκηνοθέτη για εργασιακό εκφοβισμό και απειλές.

Bhargavi Joshi Productions

Τα στόματα άνοιξαν και στην Ελλάδα διαμορφώνεται ένα νέο #Metoo κίνημα με περιπτώσεις γυναικών που υπέστησαν βία. Ο μόνος τρόπος για να περιοριστο

ύν τέτοια περιστατικά είναι να βρίσκουμε το κουράγιο να τα καταγγείλουμε.

Bhargavi Joshi Productions

Ποτέ δεν είναι αργά για να μιλήσεις. Ξεπέρασε το φόβο. Αυτό είναι το μήνυμα που παίρνουμε από την Σοφία Μπεκατώρου, τη Ζέτα Δούκα και τις άλλες Ελληνίδες που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν.

Η βία κατά των γυναικών έχει πολλά πρόσωπα: Τα περιγράφει όλα η φωτογράφος Bhargavi Joshi σε μια συγκλονιστική σειρά φωτογραφιών που παρουσιάζουν τη βία και τις αδικίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες παγκοσμίως, ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυλή, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και το κοινωνικοοικονομικό τους υπόβαθρο.

Όλες οι γυναίκες απεικονίζονται λευκές στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Joshi, για να μην εστιάζει ο θεατής στα φυσικά τους χαρακτηριστικά, τη φυλή ή τον πολιτισμό τους  αλλά στο φύλο τους, λέει η φωτογράφος, σύμφωνα με τον Guardian.

Bhargavi Joshi Productions

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ