Σπάνιες φωτογραφίες της fashion icon Τζάκι Κένεντι: Τα τεράστια γυαλιά, η εμβληματική κόμμωση, το φόρεμα υπερπαραγωγή

 Mια από τις πιο κομψές γυναίκες όλων των εποχών

Το απαράμιλλο και διαχρονικό στυλ της Τζάκι Κένεντι ήταν από τα χαρακτηριστικά που την έκαναν να μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο κομψές γυναίκες.

Περνώντας λοιπόν χρόνο στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω σε μερικές σπάνιες φωτογραφίες της γυναίκας που παντρεύτηκε τον Τζον Κένεντι αλλά και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Τα μεγάλα γυαλιά ηλίου που φορούσε την δεκαετία του 70 - όπως όριζε άλλωστε και η μόδα της εποχής - αλλά και οι σικάτες εμφανίσεις που έκανε τις προηγούμενες δεκαετίες (τέλη 50 και κατά το 1960) αποδεικνύουν ότι η γυναίκα ήξερε από μόδα!

Και δεν ήταν μόνο τα ρούχα της αφού και οι κομμώσεις της θα αφήσουν εποχή με πολλές γυναίκες να προσπαθούν μέχρι και σήμερα να την αντιγράψουν.

Ο Orlando Suero το 1954 θα την φωτογραφίσει με ένα φόρεμα υπερπαραγωγή ενώ το 1986 θα κάνει αλλη μια απίθανη εμφάνιση στον γάμο της κόρης της Caroline.

Η Τζάκι Κένεντι εννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη χρηματιστή. Έζησε σε πλούσιο κλίμα και πραγματοποίησε ικανοποιητικές σπουδές. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953 παντρεύτηκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι με τον οποίο έμελλε να γίνει η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της οποίας η θητεία ως πρώτη κυρία κρίθηκε αρκετά επιτυχής.

Απέκτησε δύο παιδιά την Καρολίνα και τον Τζον τζούνιορ. Μετά τη δολοφονία του άντρα της, η Τζάκι συνδέθηκε με αρκετούς διάσημους άντρες για να καταλήξει στο τέλος να παντρευτεί τον Έλληνα πλοιοκτήτη Αριστοτέλη Ωνάση σε ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Σκορπιό στις 20 Οκτωβρίου του 1968 τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του κουνιάδου της Ρόμπερτ Κένεντι.

 Από το 1975 έως και τον Μάρτιο του 1994 εργαζόταν ως προϊστάμενη σε εκδοτικούς οίκους βιβλίων που αφορούσαν το μπαλέτο και τη μουσική. Το Δεκέμβριο του 1993 ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες. Πέθανε το βράδυ της 19ης Μαΐου του 1994.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ