Σπύρος Σούλης: Γρήγορη καλοκαιρινή διακόσμηση και Tips ασφαλείας Τώρα που θα φύγετε για διακοπές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε....

Το καλοκαίρι είναι ίσως η πιο αγαπημένη εποχή όλων. Και παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να λείπουμε συνεχώς από το σπίτι, ας μην ξεχνάμε πως μέχρι να έρθει η πολυπόθητη άδεια δεν υπάρχει λόγος να στερηθούμε το καλοκαιρινό κλίμα.

Δημιουργήστε μια άκρως καλοκαιρινή διακόσμηση εύκολα και οικονομικά με μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Βάψτε τους τοίχους σας με την τεχνοτροπία του όμπρε Η τεράστια τάση που ξεκίνησε από τεχνικές βαψίματος μαλλιών έχει εισχωρήσει δυναμικά και στο χώρο της διακόσμησης τα τελευταία χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι είναι πιο διαδεδομένη από κάθε άλλη χρονιά. Μπορείτε πολύ απλά να το κάνετε και μόνοι σας.

Το όμπρε βάψιμο στους τοίχους είναι μια τάση ιδιαίτερα δημοφιλής τελευταία.

Το όμπρε βάψιμο στους τοίχους είναι μια τάση ιδιαίτερα δημοφιλής τελευταία.

Όμπρε είναι η απόδοση ενός χρώματος με διαβαθμίσεις από τον έναν τόνο στον άλλον. Μπορείτε να ξεκινήσετε την σκούρα απόχρωση από χαμηλά και να αφήσετε τις πιο ανοιχτές για τα ψηλότερα σημεία χρωματίζοντας έτσι το δωμάτιο πετυχαίνοντας να δώσετε ύψος στο χώρο. Μπορείτε να κάνετε άφοβα το ακριβώς αντίθετο εάν ο χώρος σας είναι ψηλοτάβανος.

Ξεκινήστε τη σκούρα απόχρωση από χαμηλά αν ο χώρος σας

Ξεκινήστε τη σκούρα απόχρωση από χαμηλά αν ο χώρος σας είναι χαμηλοτάβανος.

Για να δώσετε βάθος σε έναν χώρο μπορείτε να εφαρμόσετε το ντεγκραντέ του χρώματος αντί για κάθετα, οριζόντια με την ανοιχτή απόχρωση προς το σημείο που θέλετε να δώσετε βάθος. Για ακόμα πιο παιχνιδιάρικη διάθεση αντί να κάνετε την διαβάθμιση από την ανοιχτή απόχρωση στην σκούρα, κάντε την από το ένα χρώμα στο άλλο…πχ..από πορτοκαλί σε κίτρινο.

Για να δώσετε βάθος σε ένα χώρο εφαρμόστε την όμπρε τεχνική οριζόντια αντί για κάθετα.

Για να δώσετε βάθος σε έναν χώρο εφαρμόστε την όμπρε τεχνική οριζόντια αντί για κάθετα.

Δείτε πόσο υπέροχος δείχνει αυτός ο χώρος με το όμπρε βάψιμο στους τοίχους και τη διακόσμηση σε παρόμοιες αποχρώσεις.

Δείτε πόσο υπέροχος δείχνει αυτός ο χώρος με το όμπρε βάψιμο στους τοίχους και τη διακόσμηση σε παρόμοιες αποχρώσεις.

Βάλτε χρώμα Το καλοκαίρι σημαίνει χρώμα. Πολύ χρώμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, για να δείτε αμέσως το χώρο σας να αλλάζει είναι να προσθέσετε χρώμα. Βγάλτε τα βαριά υφάσματα από τους καναπέδες και ρίξτε αέρινα ριχτάρια που θα σας δροσίζουν. Προτιμήστε ένα στο χρώμα της άμμου και συνδυάστε μαξιλάρια σε όλα τα χρώματα στον καναπέ.

Εάν το υπόλοιπο σπίτι είναι ουδέτερο σε χρωματισμούς μπορείτε να τοποθετήσετε μια πολυθρόνα σε έντονο χρώμα. Για απόλυτη συμμετρία τοποθετήστε 2 φωτιστικά αριστερά και δεξιά του καναπέ στην ίδια έντονη απόχρωση.

Μια πολυθρόνα σε έντονο χρώμα, μερικά μαξιλάρια και πολύχρωμα φωτιστικά θα ανανεώσουν αμέσως τον χώρο σας.

Μια πολυθρόνα σε έντονο χρώμα, μερικά μαξιλάρια και πολύχρωμα φωτιστικά θα ανανεώσουν αμέσως τον χώρο σας.

Το μπαμπού είναι άκρως καλοκαιρινό υλικό Τοποθετήστε τουλάχιστον ένα μπαμπού έπιπλο στο σαλόνι.

Το μπαμπού παραμένει ένα υλικό που παραπέμπει στο καλοκαίρι. Φέτος είναι μεγάλη τάση τα έπιπλα εξωτερικών χώρων στην εσωτερική διακόσμηση. Αντικαταστήστε το τραπεζάκι του σαλονιού με ένα μπαμπού καλάθι ή τοποθετήστε 1 μπαμπού πολυθρόνα ως συνέχεια του καθιστικού σας. Βάλτε χρώμα σε 2-3 λεπτομέρειες στο χώρο τοποθετώντας ένα πορτοκαλί φωτιστικό και ένα κίτρινο βάζο. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε 1-2 φυτά για άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

 

Διακοσμήσετε με έπιπλα από μπαμπού.

Διακοσμήσετε με έπιπλα από μπαμπού.

Φλοράλ Μεγάλη τάση φέτος είναι τα υφάσματα με μεγάλα print λουλουδιών και εξωτικών φύλλων. Εάν το σπίτι σας είναι σε ήσυχους τόνους μπορείτε να τοποθετήσετε μια κουρτίνα που θα δώσει χαρακτήρα σε όλο το σπίτι. Σε άλλη περίπτωση μπορείτε να αρκεστείτε ντύνοντας τα μαξιλάρια του καναπέ.

Συνδυάστε το με σούπερ στιλάτα πορσελάνινα διακοσμητικά σε σχήμα φρούτων σε όποιον χώρο του σπιτιού σας αρέσει. Συνδυάστε τα με χρυσά και μπρονζέ διακοσμητικά μικρότερης κλίμακας για ένα σίγουρα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Τα υφάσματα με εξωτικά φυτά και λουλούδια είναι must φέτος το καλοκαίρι.

Τα υφάσματα με εξωτικά φυτά και λουλούδια είναι must φέτος το καλοκαίρι.

Χρώμα στη διακόσμηση Εάν το σπίτι σας είναι βαμμένο σε σκούρα απόχρωση, μιας και φέτος το χειμώνα ήταν μεγάλη τάση, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το βάψετε ξανά σε ανοιχτή απόχρωση για να θυμίζει καλοκαίρι.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση επιλέξτε έντονα χρώματα και όχι παλ για να μπορούν να έρθουν σε αντίθεση με την σκούρα απόχρωση του δωματίου, και τοποθετήστε πληθώρα πολύχρωμων αντικειμένων συγκεντρωμένα κατά τόπους μαζί ώστε να τραβάνε το βλέμμα. Δημιουργήστε μια σύνθεση με πολύχρωμα κάδρα πάνω από τον καναπέ και τοποθετήστε βαζάκια στο τραπέζι με 2-3 είδη χρωματιστών λουλουδιών.

Βάλτε χρώμα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Αμέσως ο χώρος σας θα δείξει πιο καλοκαιρινός.

Βάλτε χρώμα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Αμέσως ο χώρος σας θα δείξει πιο καλοκαιρινός.

Διακόσμηση τζακιού Εάν έχετε τζάκι εκμεταλλευτείτε το για να δώσετε μια καλοκαιρινή φρεσκάδα στο χώρο. Ναι μπορεί το τζάκι να είναι χειμερινό αξεσουάρ αλλά με τη σωστή διακόσμηση μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε την πραγματική του χρήση και να σας δώσει έντονη καλοκαιρινή αύρα. Στοιβάξτε μέσα οριζόντια αρκετούς κορμούς σχεδόν μέχρι να γεμίσει.

Πάρτε ένα πινέλο και μια συσκευασία τέμπερες από το βιβλιοπωλείο και χρωματίστε την μπροστινή όψη των κορμών. Μπορείτε να βάλετε τα παιδιά σας να το κάνουν ως παιχνίδι. Πάνω στο τζάκι τοποθετήστε κάδρα ή διακοσμητικά στους ίδιους χρωματικούς τόνους με αυτούς που βάψατε τους κορμούς.

Χρησιμοποιήστε το τζάκι ακόμα και το καλοκαίρι με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο.

Χρησιμοποιήστε το τζάκι ακόμα και το καλοκαίρι με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο.

Παιδικό δωμάτιο Για το παιδικό δωμάτιο το καλοκαίρι καλό θα είναι να δίνουμε την αίσθηση της φύσης στα παιδιά.

Είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή τους καθώς και την ψυχολογία τους. Μπορείτε να πάρετε πολύχρωμα χαρτόνια και να κόψετε μόνοι σας αυτοσχέδιες τρισδιάστατες πεταλούδες σε διάφορα μεγέθη τις οποίες μετά με λίγο blue tack (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία) μπορείτε να κολλήσετε στον τοίχο. Για περισσότερο παιχνίδι μπορείτε να το κάνετε μαζί με τα παιδιά σας κόβοντας τις πεταλούδες σε λευκό χαρτόνι και αφήνοντας τις χρωματικές επιλογές στα παιδιά σας.

Τα παιδικά δωμάτια θέλουν χρώμα και στοιχεία από τη φύση!

Τα παιδικά δωμάτια θέλουν χρώμα και στοιχεία από τη φύση!

Μπάνιο Φυσικά ποτέ δεν πρέπει να αμελούμε το μπάνιο ως έναν χώρο που χρειάζεται διακόσμηση όπως όλοι οι υπόλοιποι. Αφήστε τις άσπρες πετσέτες στην άκρη για το χειμώνα και τοποθετήστε σε εμφανή σημείο τις χρωματιστές. Για ένα ομοιόμορφο και στιλάτο αποτέλεσμα τοποθετήστε πετσέτες ίδιου χρώματος. Στην ίδια απόχρωση βάλτε αποξηραμένα λουλούδια σε ένα βάζο και προσθέστε και ένα καδράκι. Έχουμε ξαναπεί ότι το πιο ωραίο μπάνιο είναι αυτό που θα το διακοσμούσατε όπως οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Επιλέξτε πετσέτες σε πιο έντονες αποχρώσεις για το μπάνιο.

Επιλέξτε πετσέτες σε πιο έντονες αποχρώσεις για το μπάνιο.

Διακόσμηση με λουλούδια Για απίθανη καλοκαιρινή διακόσμηση αντί να τοποθετήσετε ένα βάζο με λουλούδια στο σαλόνι, επιλέξτε να τα κρεμάσετε μπροστά από ένα παράθυρο ή μια μπαλκονόπορτα. Πάρτε διάφανα βάζα, τυλίξτε έναν σπάγκο γύρω από το στόμιο αρκετές φορές ώστε να είναι σταθερό και κρεμάστε το από ένα γαντζάκι πάνω από το παράθυρο.

Βάλτε γαντζάκια με ταινία διπλής επικολλήσεως για να μπορείτε να τα αφαιρέσετε μετά χωρίς να αφήσετε σημάδι. Αφήστε κενό 20εκ. ανάμεσα στο ένα με το άλλο. Κρεμάστε τα ασύμμετρα για να έχει ενδιαφέρον στο μάτι. Μπορείτε να τοποθετείτε διαφορετικές αποχρώσεις λουλουδιών κάθε εβδομάδα, γιατί έτσι η διακόσμηση σας θα μεταλλάσσετε εύκολα και οικονομικά όποτε εσείς θέλετε.

Δείτε πόσο όμορφα πράγματα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας για να δώσετε καλοκαιρινή πνοή στον χώρο σας.

Δείτε πόσο όμορφα πράγματα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας για να δώσετε καλοκαιρινή πνοή στον χώρο σας.

Φτιάξτε καλοκαιρινά κάδρα Διακοσμήστε τους τοίχους φτιάχνοντας τα δικά σας καλοκαιρινά κάδρα. Πάρτε κορνίζες που σας αρέσουν, προτιμήστε ένα λιτό μονόχρωμο πλαίσιο. Κόψτε φύλλα από τα λουλούδια (μπορείτε να βρείτε κάποια αρκετά εντυπωσιακά) και τοποθετήστε το φύλλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια τζάμι.

Είναι σαν να τοποθετείται λουλούδια σε βάζο. Οπότε μην σας ανησυχεί εάν ξεραθούν. Μπορείτε να τα αλλάξετε με φρέσκα. Βάλτε 2-3 μαζί σε διαφορετικές διαστάσεις για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Φτιάξτε υπέροχα καλοκαιρινά καδράκια.

Φτιάξτε υπέροχα καλοκαιρινά καδράκια.

Φτιάξτε ένα υπέροχο τραπεζομάντιλο για την τραπεζαρία μόνοι σας. Επιλέξτε καλύτερα ένα λινό τραπεζομάντιλο μιας και το λινό είναι ιδανικό για καλοκαιρινή διακόσμηση και προτιμήστε το λευκό για να έχετε ένα στιλάτο τραπεζομάντιλο και όχι κάτι υπερβολικό και φορτωμένο. Κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι. Βουτήξτε το μισό κομμάτι σε χρώμα για υφάσματα. Διαλέξτε χρώματα όπως το κίτρινο και το πορτοκαλί και δημιουργήστε τις δικές σας καλοκαιρινές στάμπες περιμετρικά στο κάτω μέρος του υφάσματος.

Φτιάξτε ένα καλοκαιρινό τραπεζομάντιλο με λίγο χρώμα και μερικά λεμόνια και πορτοκάλια.

Φτιάξτε ένα καλοκαιρινό τραπεζομάντιλο με λίγο χρώμα και μερικά λεμόνια και πορτοκάλια.

Το πιο καλοκαιρινό διακοσμητικό Πάρτε διάφανες γυάλες και τοποθετήστε μέσα υλικά που θυμίζουν καλοκαίρι. Βάλτε σε μια χοντρό σχοινί, σε κάποια άλλη κοχύλια και άμμο. Κάντε τις δικές σας συνθέσεις και διακοσμήστε το σπίτι σας με θαλασσινό αέρα. Κρατήστε τις αποχρώσεις της σύνθεσης σε γήινους τόνους για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Αυτό είναι το πιο καλοκαιρινό διακοσμητικό.

Αυτό είναι το πιο καλοκαιρινό διακοσμητικό.

Τips Ασφαλείας

 • Ενημερώστε 1-2 γνωστούς σας γείτονες ότι θα λείπετε και παρακαλέστε τους να έχουν το νου τους. Ιδανικά εάν έχετε δώσει κλειδιά σε κάποιον για να σας ποτίζει τα λουλούδια πείτε του να αφήνει κάποιες μέρες τα παντζούρια ανοιχτά και κάποιες κλειστά (εάν δεν μένετε στο ισόγειο ή στον πρώτο). Εάν είναι εφικτό καλό θα είναι να μαζεύει την αλληλογραφία σας ώστε να μην φαίνεται συγκεντρωμένη στην είσοδο υποδεικνύοντας ότι λείπετε αρκετό καιρό αναφέρει το spirossoulis.
 • Τοποθετήστε σύστημα συναγερμού. Εάν δεν έχετε την οικονομική άνεση τοποθετήστε μόνοι σας έναν ανιχνευτή κίνησης στην είσοδο του σπιτιού σας που ενεργοποιεί τον συναγερμό του μόλις ανιχνεύσει κίνηση.
 • Τοποθετήστε μόνοι σας κάμερα η οποία συνδέεται μέσω wifi με το κινητό σας και σας στέλνει εικόνα κάθε φορά που ανιχνεύει κίνηση. Λειτουργεί και τη νύχτα. Έχει ενσωματωμένο ηχείο και μικρόφωνο στο οποίο μπορείς μέσω κινητού να μιλήσεις απευθείας μέσω της κάμερας.
 • Τοποθετήστε φωτισμό με χρονοδιακόπτη στα μπαλκόνια ή σε κάποιο δωμάτιο που βλέπει στο δρόμο έτσι ώστε να το προγραμματίσετε να ανάβει κάποιες ώρες από το απόγευμα και μετά για να δώσετε την εντύπωση ότι κάποιος βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Για να το κάνετε εύκολα χωρίς την βοήθεια ηλεκτρολόγου προμηθευτείτε την πρίζα με χρονοδιακόπτη, βάλτε στην πρίζα ένα φωτιστικό χώρου και ρυθμίστε το πρόγραμμα που σας εξυπηρετεί.
 • Τοποθετήστε φωτισμό με ανιχνευτή κίνησης στην εξώπορτα ή στον κήπο. Θα αποτρέψει κάποιον να πλησιάσει μόλις δει το φως να ανάβει.
 • Ρυθμίστε το σταθερό στο αθόρυβο. Δεν είναι καλό να ακούγεται απέξω ότι κανείς δεν το σηκώνει μιας και δηλώνει ξεκάθαρα την απουσία σας. Και φυσικά μην ανακοινώνετε μέσω του τηλεφωνητή ότι λείπετε. Ακόμα καλύτερα θα είναι να προωθήσετε τις κλήσεις στο κινητό σας.
 • Όσο μπορείτε αποφύγετε τις κοινοποιήσεις της τοποθεσίας σας στο fb.
 • Κρύψτε πολύτιμα αντικείμενα σε μέρη όπως: ένα άδειο κουτί τροφίμων και μέσα στο ψυγείο, μέσα στο ρολό χαρτί κουζίνας, μέσα στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας.
 • Καλό θα είναι να έχετε φωτογραφίες από πολύτιμα αντικείμενα όπως vintage κοσμήματα αξίας ώστε να μπορείτε να αποδείξετε ότι είναι δικά σας σε περίπτωση απώλειας.
 • Τοποθετήστε το έξυπνο εργαλείο που ασφαλίζει την πόρτα σας χωρίς να τρυπήσετε την πόρτα ή τον τοίχο. Το door jammer τοποθετείτε πολύ εύκολα από εσάς στο πίσω και κάτω μέρος της πόρτας και το εφαρμόζετε στο πάτωμα στρίβοντας τη ροδέλα. Όση πίεση και να ασκηθεί στην πόρτα από την έξω μεριά αποτρέπει την πόρτα να ανοίξει.

Αυτό είναι το door jammer.

Αυτό είναι το door jammer.

 • Τοποθετήστε πίσω από την πόρτα την σφήνα με ενσωματωμένο συναγερμό. Την τοποθετείτε πίσω από την πόρτα σε απόσταση ενός χιλιοστού έτσι ώστε να μην την ακουμπάει. Σε περίπτωση που η πόρτα ανοίξει ακουμπάει στη σφήνα και ενεργοποιείται ο συναγερμός. Με αυτόν τον τρόπο θα τρομοκρατηθεί όποιος επιχειρήσει να μπει και θα φύγει. Λειτουργεί με μπαταρία, δεν χρειάζεται ρεύμα.

Αν η πόρτα ανοίξει ακουμπάει στη σφήνα και ενεργοποιείται ο συναγερμός.

Αν η πόρτα ανοίξει ακουμπάει στη σφήνα και ενεργοποιείται ο συναγερμός.

 • Τοποθετήστε στο χώρο εισόδου κοριό παρακολούθησης με ανίχνευση κίνησης. Λειτουργεί με κάρτα sim και μπαταρίες. Μόλις ανιχνεύσει κίνηση, σας ειδοποιεί στέλνοντας μήνυμα στο κινητό σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ