Κορωνοχρέη: Αυξάνονται μέχρι και 72 οι δόσεις, μειώνεται το επιτόκιο για οφειλές προς το δημόσιο όσων έχουν πληγεί από την πανδημία

Η τελική ρύθμιση οφειλών...

Νέα ρύθμιση, που προβλέπει διεύρυνση του δικτύου κάλυψης και αυξημένο αριθμό δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών προς το δημόσιο, για όλους όσους έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα η ρύθμιση προβλέπει ότι:

-Αυξάνονται στις 36 από 24 που ήταν, οι άτοκες δόσεις για τους οφειλέτες που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και στις 72 δόσεις από τις 48, οι οποίες θα έχουν χαμηλό επιτόκιο της τάξεως του 2,5%.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για νέα γενναία και σημαντική ρύθμιση με την οποία διευρύνεται το πεδίο κάλυψης και ταυτόχρονα βελτιώνεται για τους οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, αφορά επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, και περιλαμβάνονται στη διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ, σε όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, στους ιδιοκτήτες ακινήτων με «δήλωση covid» και στους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ.

Η ανακοίνωση της νέας ρύθμισης έγινε σε σύντομη παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την 18μηνη παράταση του «προγράμματος Ηρακλής» και την τροποποίηση του πτωχευτικού κώδικα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ