Η χαρά δεν είναι κάτι που μας δίνεται ή προκαλείται, είναι κάτι που επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βιώσει - πώς θα το πετύχουμε

Αυτό το είδος χαράς το βρίσκουμε στα μικρά παιδιά

Τι ξέρεις για τη χαρά; Πώς τη βιώνεις; Η χαρά δεν είναι κάτι που μας δίνεται ή προκαλείται, είναι κάτι που επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βιώσει.

Στη ζωή μας ως ενήλικες πολύ συχνά είμαστε πολύ απασχολημένοι με τις δουλειές των «μεγάλων» που ξεχνάμε να ζήσουμε στιγμές χαράς. Όχι το είδος της χαράς που προέρχεται από συγκεκριμένες δραστηριότητες, αλλά η απλή χαρά της ύπαρξης.

Αυτό το είδος χαράς το βρίσκουμε στα μικρά παιδιά, που είναι τόσο απορροφημένα ρουφώντας τη ζωή και διασκεδάζουν μόνο και μόνο που είναι ζωντανά, που τα μάτια τους λάμπουν όταν γεύονται ένα γλυκό ή παγωτό ή ξεκαρδίζονται όταν καταφέρνουν να κάνουν τούμπες ή γελάνε με την καρδιά τους όταν παρακολουθούν το ίδιο αστείο κόλπο για πολλοστή φορά.

Όταν ήμασταν παιδιά αυτή η καθαρή απόλαυση δεν χρειαζόταν να προέλθει από ένα υψηλών απαιτήσεων γεγονός.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι μπορούμε ακόμα και ως ενήλικες να βιώσουμε αυτή τη χαρά. Μπορούμε να χαιρόμαστε και να φτιάχνει η διάθεσή μας, εάν είμαστε πρόθυμοι να επανασυνδεθούμε με το κομμάτι τους εαυτού μας που ξέρει πώς να διασκεδάζει, γράφει η Life couch Βίκυ Κάουλα στο tsemperlidou.gr.

Θα σου δώσω μερικές ιδέες πώς να ξεκινήσεις να βιώνεις πραγματικά τη χαρά.

Μπορείς να σημειώνεις αυτά που σε έκαναν να χαίρεσαι όταν ήσουν παιδί. Να σκεφτείς με τι ξεκαρδιζόσουν στα γέλια ή γελούσες πραγματικά με την καρδιά σου.

Προσπάθησε να αφιερώσεις κάποιες στιγμές σε κάθε ανάμνηση που έρθει στο μυαλό σου για να νιώσεις πραγματικά πώς ήταν όταν τις βιώνες, επιτρέποντας σ’ αυτό το συναίσθημα της αγνής απόλαυσης να σε κατακλύσει.

Αυτό το συναίσθημα είναι μέσα σου. Δεν θα το βρεις στα μαγαζιά, σε μπουκάλια ή κουτιά, δεν μπορείς να το αγοράσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το ανακαλέσεις από τα βάθη του είναι σου.

Αυτή την αστείρευτη χαρά μπορείς να τη βιώσεις όταν είσαι ολοκληρωτικά παρών με όλη σου την ψυχή σε ό,τι κάνεις κάθε λεπτό.

Είναι το αυθόρμητο γέλιο που θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να ξεπηδήσει από βαθιά μέσα σου και θα σε κατακλύσει από την κορφή ως τα νύχια.

Δες τη ζωή σου σήμερα με τη γνώση ότι η καθαρή χαρά δεν είναι κάτι που σου δίνεται, αλλά κάτι που εσύ επιτρέπεις στον εαυτό σου να βιώσει.

Θα χαρώ πολύ να μου απαντήσεις στο σημερινό μου μήνυμα και να μοιραστείς μαζί μου τη χαρά σου και πώς τη βιώνεις.

Σε περιμένω! Να είσαι καλά,

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ