O Elon Musk αποκάλυψε τις 5 επενδύσεις που τον κάνουν πλούσιο, δηλαδή τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο της γης!

Φέτος η προσωπική του περιουσία ξεπέρασε τα 160 δις δολάρια 

Τα 160 δις δολάρια ξεπέρασε φέτος η προσωπική περιουσία του CEO της Tesla, Elon Musk.

Το γεγονός αυτό του χάρισε τον τίτλο του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στη γη, μετά τον Jeff Bezos της Amazon.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αποκάλυψε σε συνέδριο για το bitcoin τις πέντε επενδύσεις που τον κάνουν πλούσιο, οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής:

1. Tesla

Ο Musk κατέχει το 22,4% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με βάση τα στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου, ενώ μπορεί επίσης, να λάβει μετοχές αξίας δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με τη συμφωνία για το πακέτο της αμοιβής του. 

Σημειώνεται ότι η αξία των μετοχών του ανέρχεται στα 141 δις δολάρια

2. SpaceX

Υπολογίζεται ότι στον Musk ανήκει το 48% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με την αξία των μετοχών του να ανέρχεται στα 35 δις δολάρια.

3. Bitcoin

Παραμένει άγνωστη η θέση που διατηρεί ο Elon Musk στην εταιρεία, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά στο συνέδριο: «Τα bitcoin που έχω στην κατοχή μου έχουν μεγαλύτερη αξία από τα ethereum ή τα dogecoin που έχω». Και πρόσθεσε ότι τόσο η SpaceX όσο και η Tesla έχουν στην κατοχή τους bitcoin, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ανοικτή στο να κάνει δεκτό το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμών, όταν η διαδικασία του mining θα χρησιμοποιεί πιο καθαρή ενέργεια.

4. Ethereum 

Ομοίως, είναι άγνωστη η θέση που κατέχει ο Elon Musk στην εταιρεία.

5. Dogecoin

Αποκαλείται και «the dogefather», αφού ως ένθερμος υποστηρικτής του κρυπτονομίσματος που ξεκίνησε σαν αστείο, ο Musk τουιτάρει συχνά γι’ αυτό, επηρεάζοντας την τιμή του.  Το Dogecoin κορύφωσε στα 0,75 δολάρια τον Μάιο, εν μέσω υψηλών προσδοκιών ότι ο CEO της Tesla θα μιλούσε θετικά γι’ αυτό στην εκπομπή Saturday Night Live. Έκτοτε, έχει υποχωρήσει πάνω από 70%, ενώ και εδώ παραμένει άγνωστη η θέση του Elon Musk.

 

Πέραν αυτών των επενδύσεων, σύμφωνα με το businessinsider.com, ο Musk πρόσθεσε ότι έχει ένα μερίδιο σε δύο εταιρείες που έχει ιδρύσει, τη Neuralink και την Boring Company, όμως οι επενδύσεις αυτές είναι μικρής αξίας σε σχέση με τις πέντε παραπάνω.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ