Κρήτη: Ομολόγησε τη δολοφονία του 39χρονου εργοδότη του, ο 27χρονος Ρουμάνος βοσκός – Τι ισχυρίστηκε;

Συνελήφθη και δεύτερος Ρουμάνος

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της στυγερής εκτέλεσης του 39χρονου κτηνοτρόφου Νίκου Μπιτσακάκη στη Μεσαρά, με την Ασφάλεια Ηρακλείου να φτάνει σε χρόνο ρεκόρ στην εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της εκτέλεσης ο 27χρονος Ρουμάνος που το θύμα απασχολούσε για περίπου 4 χρόνια στα πρόβατά του. Ο συγκεκριμένος άνδρας διέμενε σε σπιτάκι στην κτηνοτροφική μάντρα του 39χρονου, ακριβώς απέναντι από το σπίτι της οικογένειας. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ακόμα Ρουμάνος, 31 ετών, τον οποίο ο 27χρονος φιλοξενούσε, συνελήφθη ως συνεργός στην δολοφονία, καθώς προμήθευσε στον φυσικό αυτουργό το φονικό όπλο. 

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο 27χρονος φέρεται να επικαλέστηκε ως κίνητρο της δολοφονίας αφενός οικονομικούς λόγους και αφετέρου ότι το θύμα του συμπεριφερόταν βίαια. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχει και διαφορετικό υπόβαθρο. 

Να σημειωθεί ότι ο Ρουμάνος εργάτης είχε ισχυριστεί ότι δέχτηκε κι αυτός πυρά από τον δολοφόνο του αφεντικού του, επιχείρησε δηλαδή να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αρχών, παρουσιάζοντας και τον εαυτό του ως θύμα
Τα λεγόμενα του δεν φαίνεται να έπεισαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου, που τον έθεσαν υπό στενό κλοιό από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα δεν τον άφησαν να απομακρυνθεί από το Α.Τ. Φαιστού, σε αντίθεση με άλλους που κατέθεσαν για την υπόθεση. 

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το Cretalive που πολύ έγκαιρα είχε αναφέρει ότι οι Αρχές εξέταζαν και αξιολογούσαν με προσοχή τα όσα είχε καταθέσει ο υποτιθέμενος κρίσιμος αυτόπτης μάρτυρας, δηλαδή ο 27χρονος Ρουμάνος. Ο ίδιος προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να στήσει το σκηνικό της δολοφονίας. Όμως η περιγραφή των γεγονότων σε συνδυασμό με την αυτοψία, δεν «κούμπωναν». Επιπλέον, φέρεται να έκανε αίσθηση στους αστυνομικούς ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε παρά το γεγονός ότι έχει τρία σκυλιά στην ιδιοκτησία του και υπό άλλες συνθήκες, θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

"Συνελήφθησαν, σήμερα (24.08.2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, δύο αλλοδαποί εμπλεκόμενοι σε ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε χθες (23.08.2021) το βράδυ, σε βάρος ημεδαπού άνδρα, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.
Ειδικότερα, χθες (23.08.2021) το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού ο ένας αλλοδαπός πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον ημεδαπό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.
Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού προέκυψε ότι ο ένας αλλοδαπός είχε προβεί στην ανθρωποκτονία σε βάρος του ημεδαπού άνδρα.
Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας αλλοδαπός, στην οικία του οποίου ακολούθησε έρευνα, όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκε αεροβόλο όπλο και μαχαίρι. 
Η προανάκριση, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου
".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ