Γιάννης Κουκουράκης: "Όποιος βασίζεται μόνο στην εξωτερική εμφάνιση να κάνει άλλη δουλειά" - Γιατί δεν έκανε το εμβόλιο

Δεν χρειάζεται να έχεις καράφλα και μπιροκοιλιά για να έχεις ταλέντο 

Σε συνέντευξη που έδωσε στο  «ΒΗΜΑgazino»  o Γιάννης Κουκουράκης, παραδέχθηκε ότι δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού. Δεν δηλώνει αρνητής αλλά "δεν ξετρελαίνεται κι όλας" όπως είπε χαρακτηριστικά

Τόνισε μάλιστα ότι θεωρεί ότι τα μέτρα της κυβέρνησης κατά των ανεμβολίαστων φέρνουν το διχασμό..

Παράλληλα ο "Κωνσταντής" από τις "Άγριες Μέλισσες" μίλησε για την τρίτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς και για το κατά πόσο ο ρόλος αυτός άλλαξε τη ζωή του.

Ήταν πιο εύκολο λόγω εμφάνισης να επαναπαυθεί κυρίως σε ρόλους ζεν πρεμιέ;

«Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ. Τι πάει να πει; Να το παίζει κάποιος όμορφος; Να το παίζει Τζον Τζον; Εντάξει, η εξωτερική εμφάνιση υπάρχει. Άλλος είναι κοντός, άλλος ψηλός, άλλος με κοιλιακούς. Αν επενδύσεις μόνο σε αυτή μάλλον πρέπει να κάνεις μια άλλη δουλειά. Πάντως η αντίληψη ότι ένας ωραίος δεν μπορεί να κάνει και πολλά στο θέατρο είναι ελληνικό κλισέ.

Όχι, δεν χρειάζεται να έχεις καράφλα και μπιροκοιλιά για να θεωρηθείς καλός ηθοποιός. Μπορεί ένας πολύ όμορφος άνδρας, μια πολύ όμορφη γυναίκα, να πάρουν το βραβείο Χορν και το Μερκούρη αντίστοιχα.

Και εκφράζομαι έτσι χονδροειδώς γιατί δεν ξέρω πώς έχει περάσει στη συνείδηση των ανθρώπων του χώρου ότι η ποιότητα και η εργατικότητα συνδυάζονται με μια παραίτηση. Λάθος».

 

 

Βιώσατε τον ρατσισμό λόγω εμφάνισης;

«Στα πρώτα μου βήματα είχα την αυθάδεια – ευθύτητα να το αντιμετωπίσω. Θυμάμαι πάω στην οντισιόν και ήταν του στιλ: “πέρα από τα μπράτσα έχεις να μας δείξεις και κάτι;”. Ανέβηκα, έκανα αυτό που μου ζήτησαν και τελικά μου λένε “σε παίρνουμε. Μας άρεσες πολύ”. “Ναι, αλλά εμένα δεν μου αρέσετε” είπα και έφυγα».

Τρίτος κύκλος για τις «Άγριες Μέλισσες». Θα συνεχιστεί η επιτυχία;

«Δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχιστεί. Η συγγραφική ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να μας εκπλήσσει συνεχώς. Το στοίχημα είναι μεγάλο και πάλι».

 

 

Ο Κωνσταντής στον τρίτο κύκλο θα γίνει ιδιοκτήτης μπουάτ;

«Δεν έχω ιδέα. Τα επεισόδια τώρα γράφονται. Δεν είμαι από εκείνους που τους αρέσει να τηλεφωνούν και να ρωτάνε. Μου αρέσει να ανακαλύπτω».

Οι «Άγριες Μέλισσες» άλλαξαν τη ζωή σας; Φαντάζομαι ότι πλέον δεν μπορείτε να αγοράσετε έναν καφέ και να περάσετε απαρατήρητος…

«Κάποιος άλλος μπορεί να γουστάρει, αλλά για εμένα είναι ακόμα περίεργο συναίσθημα το να σε αναγνωρίζουν στο δρόμο.

Πολλές φορές, μάλιστα, σε αντιμετωπίζουν και διαφορετικά. Μπορεί κάποιος π.χ. να σου δώσει τη σειρά του σε μια ουρά. Αυτό μου προκαλεί αμηχανία.

Το χειρότερο είναι να σε τραβούν φωτογραφίες χωρίς να σε ρωτήσουν. Για μένα είναι μεγάλη αγένεια. Και εγώ θα απαντήσω όπως πρέπει.

Δεν θα σκεφτώ ότι είμαι αναγνωρίσιμος. Δεν έχω αυτό το φίλτρο, ούτε θα το αποκτήσω, νομίζω. Πρέπει να καταλάβει ο άλλος ότι αυτό δεν είναι καθόλου ωραίο.

Δεν είσαι αξιοθέατο, ούτε είσαι ζώο σε τσίρκο για να σε βγάζει φωτογραφίες. Όλα θέμα προσέγγισης είναι. Η ευγένεια νικά».

 

 

Νιώσατε με τη μεγάλη επιτυχία της σειράς να παίρνουν τα μυαλά σας αέρα;

«Όχι. Πιστέψτε με, αν την είχα δει κάπως, θα το παραδεχόμουν. Αλλά απαντώ όχι και βάζω το χέρι μου στη φωτιά γι’ αυτό. Δεν ξεχνώ πώς ξεκίνησα. Δουλεύω από τα 11 μου σε ταβέρνες, σε ελιές, σε χωράφια στο χωριό.

Γενικά, πάντως, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να την ψωνίσει ο οποιοσδήποτε. Όσοι καβάλησαν το καλάμι μην ξεχνούν ότι στη Βουλγαρία και στην Αλβανία είναι άγνωστοι. Άντε να φτάσει η χάρη τους στον Βορρά μέχρι τη Θεσσαλονίκη και στο Νότο μέχρι την Κρήτη και τη Γαύδο. Πιο νότια και πιο βόρεια δεν έχει».

Κάνατε το εμβόλιο;
«Όχι ακόμη. Δεν είμαι αρνητής, αλλά θα σας πω ότι δεν ξετρελαίνομαι κιόλας με την ιδέα του να το κάνω. Ξέρω ότι κάποιοι μπορεί να με κρίνουν για αυτό. Νευριάζω κυρίως με το γεγονός ότι έχουμε χωριστεί πάλι σε δύο στρατόπεδα κι αν πεις ότι δεν έχεις εμβολιαστεί μερικοί σε κοιτάνε λες και έχεις πάει στο Τσερνόμπιλ και έχεις γυρίσει γεμάτος ραδιενέργεια».

 

 

Ποια είδηση διαβάσατε τελευταία και σας θύμωσε;
«Η είδηση για τους περιορισμούς σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Περιορισμούς λέει στις μετακινήσεις. Θέατρο μόνο για εμβολιασμένους τον χειμώνα κτλ.

Από τη στιγμή που ο εμβολιασμός είναι προσωπική επιλογή, δεν ξέρω κατά πόσον όλα αυτά είναι δημοκρατικά… Φυσικά μιλάμε για την παγκόσμια υγεία και την προστασία όλων μας. Ωστόσο το ερώτημα παραμένει μιας και τέτοια μέτρα φέρνουν τον διχασμό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ