Goodnews: η Airbnb προσφέρει δωρεάν διαμονή σε 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες παγκοσμίως - "Απάντηση" σε μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις (φώτο)

Ο επικεφαλής της εταιρείας είπε ότι η κίνηση ήταν η απάντηση σε "μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας".

Μία σπουδαία πρωτοβουλία από την  Airbnb. H διεθνής διαδικτυακή πλατφόρμα διαμονής  ανακοίνωσε  ότι θα φιλοξενήσει 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες χωρίς χρέωση για να τους βοηθήσει να επανεγκατασταθούν σε όλο τον κόσμο.

Ο επικεφαλής της εταιρείας είπε ότι η κίνηση ήταν η απάντηση σε "μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας".

Είπε ότι η εταιρεία αισθάνεται την ευθύνη να λάβει μέρος σε αυτό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος  Brian Chesky πρόσθεσε: Ελπίζω αυτό να εμπνεύσει κι άλλους επικεφαλής επιχειρήσεων να κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

 

 

Καθώς δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί πρόσφυγες επανεγκαθίστανται σε όλο τον κόσμο, όπου θα μείνουν θα είναι το πρώτο κεφάλαιο στη νέα τους ζωή.

Για αυτούς τους 20.000 πρόσφυγες, η ελπίδα μου είναι ότι η κοινότητα της Airbnb θα τους προσφέρει όχι μόνο ένα ασφαλές μέρος για να ξεκουραστούν και να ξεκινήσουν από την αρχή, αλλά και ένα θερμό καλωσόρισμα στο σπίτι », είπε.

Η προσφορά ξεκινά αμέσως και η εταιρεία δήλωσε ότι συνεργάζεται με μη κυβερνητικές οργανώσεις "επί τόπου" για να βοηθήσει στις πιο επείγουσες ανάγκες.

Είπε ότι θα συνεργαστεί με τις υπηρεσίες επανεγκατάστασης και τους συνεργάτες τους "για να πάει όπου χρειάζεται" και θα εξελίξει την πρωτοβουλία και την υποστήριξή της, όπως απαιτείται.

Από σήμερα, η Airbnb θα αρχίσει να φιλοξενεί δωρεάν 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο  », έγραψε ο Τσέσκι στο Twitter.

 

 

"Ενώ θα πληρώσουμε για αυτές τις διαμονές, δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε χωρίς τη γενναιοδωρία των οικοδεσποτών μας."

Η εταιρεία δήλωσε ότι το κόστος των διαμονών θα χρηματοδοτηθεί μέσω συνεισφορών της Airbnb και του Chesky, καθώς και δωρητές στο Airbnb.org Refugee Fund.

 

 

Είπε: «Ο εκτοπισμός και η επανεγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στις ΗΠΑ και αλλού είναι μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας».

 

 

Η Airbnb δήλωσε ότι θα ανακοινώσει σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορούν να βοηθήσουν όλοι  οι άνθρωποι.

Η εταιρεία είπε: "Γνωρίζουμε ότι οι οικοδεσπότες και οι επισκέπτες της Airbnb σε όλο τον κόσμο θα είναι πρόθυμοι να σταθούν δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους,  και να βοηθήσουν αυτή τη μαζική προσπάθεια - και τις επόμενες ημέρες, η Airbnb και η Airbnb.org σχεδιάζουν να μοιραστούν λεπτομέρειες για το πώς μπορούν οι οικοδεσπότες και η ευρύτερη κοινότητα στηρίξουμε αυτήν την πρωτοβουλία ».

 

 

Άνθρωποι σε κρίση
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που συνεργάζονται με την Airbnb ενθαρρύνονται εδώ και καιρό να δωρίσουν διαμονή στα σπίτια τους για "άτομα σε κρίση".

Το σχέδιο ξεκίνησε ως απάντηση στον τυφώνα Sandy το 2012, όταν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι χρειάστηκαν έκτακτη στέγαση μετά την επέλαση του τυφώνα στη  Νέα Υόρκη.

Από τότε, ισχυρίζεται ότι έχει βοηθήσει περισσότερους από 75.000 ανθρώπους.

Η εταιρεία ξεκίνησε την πρωτοβουλία της Open Homes το 2017 για να επιτρέψει στην κοινότητα υποδοχής της να προσφέρει τα σπίτια της δωρεάν σε άτομα που επλήγησαν από καταστροφές ή έφυγαν από πολεμικές  συγκρούσεις.

Η πρωτοβουλία προσφέρει έκτοτε δωρεάν διαμονή σε άτομα που επλήγησαν από τον σεισμό της Πόλης του Μεξικού, τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, τις πυρκαγιές στην Αυστραλία και άλλες καταστροφές.

 

 

Οδήγησε επίσης την εταιρεία να δημιουργήσει τη δική της ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση, την Airbnb.org, για να επικεντρωθεί στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να μοιράζονται κατοικίες και πόρους μεταξύ τους σε περιόδους κρίσης, αναφέρει το BBC.

Την περασμένη εβδομάδα, έδωσε έκτακτη χρηματοδότηση και υποστήριξη στην οργάνωση,  International Rescue Committee, HIAS and Church World Service για την παροχή προσωρινής διαμονής για έως και 1.000 Αφγανούς πρόσφυγες που έφτασαν στην περιοχή.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, τοποθέτησε 165 πρόσφυγες σε  ασφαλείς κατοικίες λίγο μετά την άφιξή τους στις ΗΠΑ.

«Η προσβάσιμη κατοικία είναι επειγόντως απαραίτητη », δήλωσε ο David Miliband, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ