Το “παιδάκι του Nevermind” των Nirvana τους μηνύει για παιδοπορνογραφία!

Η νομική δράση ξεκίνησε εναντίον των επιζώντων μελών του συγκροτήματος του Kurt Cobain

Το Nevermind των Nirvana αποτελεί μουσικό ορόσημο για την rock μουσική. Ένας δίσκος που ενέμπνευσε τουλάχιστον δύο δεκαετίες μουσικών και που ακόμη παραμένει στα music charts παγκοσμίως. 
Το εξώφυλλο είναι επίσης επικό, εφόσον απεικονίζει ένα γυμνό μωράκι να κολυμπάει ενώ ακολουθεί ένα χαρτονόμισμα δολαρίου ως δόλωμα

Το τότε εν λόγω 4 μηνών μωρό ονομάζεται Spencer Elden και σήμερα είναι ένας 30χρονος, ο οποίος αποφάσισε να μηνύσει το συγκρότημα Nirvana για … παιδοπορνογραφία!

Η νομική δράση ξεκίνησε εναντίον των επιζώντων μελών του συγκροτήματος του Kurt Cobain.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η αγωγή αναφέρει: “Η μόνιμη ζημιά που υπέστη (ο Elden) περιλαμβάνει – αλλά δεν περιορίζεται σε – ακραίες και μόνιμες συναισθηματικές δυσφορίες με σωματικές εκδηλώσεις, παρεμβολές στην κανονική του ανάπτυξη και εκπαιδευτική πρόοδο, ισόβια απώλεια εισοδηματικής ικανότητας, απώλεια προηγούμενων και μελλοντικών μισθών, προηγούμενα και μελλοντικά έξοδα για ιατρική και ψυχολογική θεραπεία, απώλεια της απόλαυσης της ζωής και άλλες απώλειες που θα περιγραφούν και θα αποδειχθούν κατά τη διάρκεια της σχετικής δίκης”.

Η αγωγή αναφέρει, σύμμφωνα με το New York Post, ότι ο Elden υπέστη “ισόβιες ζημιές” και κατηγορεί τα μέλη των Nirvana  πως “επωφελήθηκαν εν γνώσει τους από τη συμμετοχή τους” στην “εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση” του Spencer Elden.

Η υπόθεση αποκτά δύο ενδιαφέροντα σκέλη.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Elden καταθέτει επίσημη μήνυση για διανομή ιδιωτικών σεξουαλικών υλικών και αμέλεια, εφόσον ούτε ο Elden αλλά και ούτε οι νόμιμοι κηδεμόνες του υπέγραψαν ποτέ άδεια για να επιτρέψουν «τη χρήση οποιωνδήποτε εικόνων του Σπένσερ ή της ομοιότητάς του, και σίγουρα όχι εμπορικής παιδικής πορνογραφίας που τον απεικονίζει».

Η φωτογράφηση προέκυψε από πρωτοβουλία του φωτογράφου Kirk Weddle, ο οποίος φαίνεται να έπεισε τον πατέρα του τότε μωρού, Rick Elden, να παρευρεθεί σε πάρτι ενάντια αμοιβής 200 $ και να βάλει το νεογέννητο στην πισίνα για γυρίσματα και φωτογράφηση. Ο πατέρας ισχυρίζεται πως κατά την διάρκεια του πάρτι “κανείς δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε”.

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης αφορά την αλλαγή στάσης του Elden ενάντια στο φαινόμενο Nevermind. Σε προηγούμενες συνεντεύξεις, ο ίδιος αποδεχόταν θετικά τη συμμετοχή του στο θρυλικό άλμπουμ του 1991, τόσο πολύ που είχε κάνει τατουάζ το «Nevermind» στο στήθος του.

Ωστόσο, πρόσφατα είχε μιλήσει για το πώς έχει κουραστεί να σχετίζεται με το συγκρότημα. Μάλιστα, σε συνέντευξη το 2016 στο GQ Australia, προβληματίστηκε πως δεν είχε επιλογή στο να δείχνει το πέος του σε εξώφυλλο άλμπουμ. Επίσης, εφόσον δεν είχε δικαιώματα από το άλμπουμ, ισχυρίστηκε πως “οι γυναίκες τον έριχναν όταν το συνειδητοποιούσαν”.

Συνεχίζεται λοιπόν ο θρύλος των Nirvana. Αν και το εξώφυλλο του Nevermind είχε αρχικά συλληφθεί ως δήλωση καπιταλισμού, 30 χρόνια αργότερα συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να προβληματίζει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ