Καιρός - έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Θα «ανοίξουν» οι ουρανοί - έρχονται ισχυρές βροχές & καταιγίδες - που θα «χτυπήσουν» (χάρτης)

Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα;

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ που προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από σήμερα (26/8) το απόγευμα.

Ειδικότερα σήμερα Πέμπτη (26-08-2021), από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Μακεδονία, κυρίως η κεντρική και η ανατολική.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27-08-2021) στα βόρεια και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.

Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη: Επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Προειδοποίηση για αλλαγή του καιρού από σήμερα έκανε, μέσα από το Facebook και ο μετεωρολόγος του OPEN.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στη δυτική Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα. 

Όπως μπορούμε να δούμε και στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου (πρώτος χάρτης), ήδη συμπαγή νεφικά συστήματα αρχίζουν να απασχολούν τμήματα της βορειοδυτικής χώρας. 

Έτσι λοιπόν σύμφωνα και με τον δεύτερο χάρτη μας όπου απεικονίζονται οι βροχοπτώσεις με τις αποχρώσεις του μπλε, τις αμέσως επόμενες ώρες ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το βόρειο Ιόνιο οι οποίες προς το απόγευμα θα μετατοπιστούν νοτιότερα και ανατολικότερα επηρεάζοντας το κεντρικό Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και πιθανόν βόρεια Θεσσαλία καθώς και τη δυτική - βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς κεραυνούς. Υδροστρόβιλοι - ανεμοστρόβιλοι δεν θα πρέπει να αποκλειστούν. 

Από το μεσημέρι της αυριανής ημέρας και μετά αναμένεται εκτόνωση της όλης κατάστασης.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!!!»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ