Εκδρομή στην πανέμορφη Λευκάδα: Εξωπραγματικά νερά, εντυπωσιακοί κόλποι & κοσμοπολίτικα θέρετρα (φωτό)

Όλη η Ιόνια ομορφιά είναι εκεί!

Όλη η Ιόνια ομορφιά είναι εδώ, στο «στεριανό» νησί της Λευκάδας, με τις παραλίες-σταρ και την εύκολη οδική πρόσβαση, σε ένα ταξίδι στον Παράδεισο που δεν μπορεί να περιμένει!

Το Manessistravel.gr έχει λοιπόν για εμάς πακέτο διακοπών για το όμορφο αυτό νησί, από 218 ευρώ. Ας το δούμε αναλυτικά:

Πληροφορίες πακέτου

Αναχωρήσεις 9,23/9

4 μέρες με πούλμαν στη Λευκάδα - Γύρος νησιού - Νυδρί - Σκορπιός (προαιρετικά) - Μεσολόγγι. Διαμονή στο ξενοδοχείο TESORO HOTEL 3* Sup στη Λευκάδα με ημιδιατροφή.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα

Αθήνα - Λευκάδα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:30 οδικώς για τη Λευκάδα, μέσω της γέφυρας ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου, με τις απαραίτητες στάσεις. Στη διαδρομή μας περνάμε από την Αμφιλοχία, ακριβώς στον μυχό του Αμβρακικού κόλπου, και από την καπετανοπολιτεία Βόνιτσα, για να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας και την πόλη της Λευκάδας. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, TESORO HOTEL 3 *Sup στη Νικιάνα. Δείπνο-μπουφέ και διανυκτέρευση.

Γύρος του νησιού: Μονή Φανερωμένης - Άγιος Νικήτας - Κάθισμα - Βασιλική - Νυδρί

Πλούσιο μπουφέ-πρόγευμα και ξεκινάμε για έναν πλήρη γύρο του νησιού, ώστε να το γνωρίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα. Αφετηρία μας φυσικά είναι η πόλη της Λευκάδας, με την ωραία αγορά και τον υπέροχο κεντρικό πεζόδρομο στο ιστορικό της κέντρο. Φεύγοντας από την πόλη, δεν μπορούμε παρά να σταματήσουμε στη μονή της Φανερωμένης, το ένα από τα μόλις δύο μοναστήρια της Λευκάδας. 

Νυδρί - Σκορπιός (προαιρετικά)

Αξίζει να γνωρίσουμε καλύτερα το Νυδρί, γι’ αυτό λοιπόν ερχόμαστε ξανά σήμερα στο γραφικό λιμανάκι με τις εξαιρετικές τουριστικές υποδομές. Τις ομορφιές του εκτίμησαν διαχρονικά πολλοί, ο ένας πάντως που ξεπερνά τους πάντες σε φήμη είναι φυσικά ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο ουσιαστικά «υπεύθυνος» για την τουριστική του εκτόξευση. Το μπαμ έγινε το 1963 όταν ο Έλληνας μεγιστάνας αγόρασε το γειτονικό νησάκι του Σκορπιού, το μυθικό πλέον νησί που μπορούμε να επισκεφθούμε με μία σύντομη κρουαζιέρα (προαιρετικά).

Εδώ φιλοξενήθηκαν οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ, βάζοντας για τα καλά τον Σκορπιό, και το Νυδρί, στον παγκόσμιο χάρτη των celebrities! Σήμερα το ιδιοκτησιακό του καθεστώς έχει αλλάξει, ο αδριάντας του Ωνάση ωστόσο στο Νυδρί θυμίζει έντονα τις μνήμες εκείνης της εποχής.

Τη δική του σημασία έχει και το αντικρινό νησάκι της Μαδουρής, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, το οποίο επίσης θα δούμε στην κρουαζιέρα, όπως και την Σπηλιά του Παπανικολή στο Μεγανήσι: ένα θαλάσσιο σπήλαιο όπου βρήκε καταφύγιο το θρυλικό υποβρύχιο Παπανικολής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού επιστρέψουμε στη βάση μας, θα έχουμε χρόνο για περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας. Το βράδυ μάς περιμένει δείπνο-μπουφέ. Διανυκτέρευση.

Μεσολόγγι - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ-πρόγευμα και αναχώρηση για το ιστορικό Μεσολόγγι και τον συναισθηματικά φορτισμένο «κήπο των Ηρώων». Είναι ο χώρος που συγκεντρώνει όλη την μεγάλη Ιστορία της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, ακριβώς απέναντι μάλιστα βρίσκεται το εκκλησάκι όπου αποφασίστηκε η θρυλική Έξοδος. Μετά την επίσκεψή μας, αναχωρούμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα μέσω Ρίου-Αντιρρίου, με ενδιάμεσες στάσεις.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το πακέτο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ