Βίκυ Σταμάτη: Αποχαιρέτησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο με τα πιο συγκινητικά λόγια - «Καλό ταξίδι ζωή μου» (φωτό)

Έτσι αποχαιρέτησε τον σύζυγό της.... 

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, προχώρησε σε μια λιτή αποχαιρετιστήρια ανάρτηση.

 Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Καστέλλα.

Η Βίκυ Σταμάτη προχώρησε σε συγκινητικές αναρτήσεις στα social media.

Συγκεκριμένα δημοσίευσε φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην οποία κρατά στην αγκαλιά του τον γιο τους όταν ήταν μωρό. Σε επόμενη ανάρτηση, δίπλα σε φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται ένα αναμμένο καντήλι και η ίδια γράφει «Καλό ταξίδι ζωή μου!!!».

Ο γάμος τους

Το 2004, ο Άκης Τσοχατζόπουλος παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με τη Βίκυ Σταμάτη, αρχικά με πολιτικό γάμο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με θρησκευτικό στο Παρίσι, έναν γάμο που απασχόλησε έντονα τα φώτα της δημοσιότητας

Εκείνος ήταν 65 και εκείνη 30. Μαζί απέκτησαν έναν γιο.

Η φυλάκιση

Τον Ιούνιο του 2010, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου διέταξε προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα για την αγορά ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς και για ανακριβή φορολογική δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου για το έτος 2009. Σχεδόν ταυτόχρονα στο ΠΑΣΟΚ έγινε πρόταση για αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Τσοχατζόπουλου, ενώ η διαγραφή του από το κόμμα οριστικοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2011.

Τον Ιούλιο του 2011 ο υπουργός, με εντολή της Βουλής, διώχθηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τελικά συνελήφθη τον Απρίλιο του 2012, οπότε και προφυλακίστηκε.

Στην ανάκριση που ακολούθησε, ενεπλάκη στην υπόθεση το όνομα της Σταμάτη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η ίδια στις 27 Απριλίου 2012 και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία με τον σύζυγό της.

Απολογούμενη υποστήριξε ότι "δεν είχε την παραμικρή συναλλαγή, συνεργασία ή άλλου είδους σχέση με τις τρεις παράκτιες εταιρείες (Nobilis, Torcasso και Blue Bell) στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του συζύγου της, πλην της Nobilis" από την οποία αγοράστηκε το ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο οποίο είχε εγκατασταθεί η οικογένεια Τσοχατζόπουλου.

Στις 2 Μαΐου 2012 η Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισής της επικαλούμενη «ιδιαίτερη ιδιορρυθμία» της υπόθεσής της επειδή, όπως η ίδια αναφέρει, "υπάρχει ένα ανήλικο παιδί 5,5 χρόνων, το οποίο κρατάει η 73χρονη άρρωστη μητέρα της".

Στις 16 Ιουλίου 2012 η Σταμάτη, ύστερα από την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της, προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση με στόχο την άρση της κράτησής της. Τόσο η εισαγγελέας, όσο και ο ανακριτής, έκαναν αρνητική εισήγηση.

Στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Στις 2 Απριλίου 2015 απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν για πάνω από ένα χρόνο, παραδόθηκε όμως στην Αστυνομία μία ημέρα αργότερα στο Χαϊδάρι.

Αφέθηκε ελεύθερη στις 14 Οκτωβρίου 2015, όταν έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή στις 31 Οκτωβρίου 2017, έπειτα από απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, αλλά μετά από μία εβδομάδα, στις 6 Νοεμβρίου 2017, αφέθηκε ξανά ελεύθερη, καθώς είχε ήδη εκτίσει μέρος της ποινής της, στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο, κάθε ημέρα μετρά για δύο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ