Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Άκης Πετρετζίκης σε ένα light πιάτο - Πατατοσαλάτα με χταπόδι

Είναι το τέλειο συνοδευτικό... 

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 καρότο
  • 200 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. χταπόδι, βρασμένο

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ
  • Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες στα 4 και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Τα βάζουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Κόβουμε το βρασμένο χταπόδι σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και ελέγχουμε τα καρυκεύματα. 
  • Σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ