Σχολεία: Η ''μεγάλη'' επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα γίνει με μάσκες & τεστ - Πότε ανοίγουν;

Πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες θα είναι η νέα σχολική χρονιά. 

Αντίστροφα τις ημέρες μετρούν οι μαθητές, καθώς στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία,. 

Μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, αποστάσεις και αντισηπτικά θα διαμορφώνουν και φέτος τη νέα σχολική χρονιά με την οποία θα έρθουν αντιμέτωποι μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Όσον αφορά τους μαθητές, θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (οι άνω των) 12 ετών, με βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή με δήλωση αρνητικού self test δύο φορές την εβδομάδα.

Όπως έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο Υγείας τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα παρέχονται δωρεάν στους ανεμβολίαστους μαθητές και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

'Ακης Σκέρτσος: «Ξεκινάμε εκστρατεία πειθούς των γονιών για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, ηλικίας 12 - 17 ετών».

Έμφαση στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών εν όψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς φαίνεται πως δίδει εφ εξής η κυβέρνηση, όπως επεσήμανε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, 'Ακης Σκέρτσος.

«Οι γονείς, που έχουν παιδιά στα σχολεία και δεν τα έχουν ακόμη εμβολιάσει να γνωρίζουν πως έχουν ακόμη τον χρόνο, το επόμενο 10μερο - 15μερο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Θα κάνουμε μία ειδική καμπάνια την επόμενη εβδομάδα, στοχευμένη στην ενημέρωση των γονιών, που έχουν παιδιά, που πηγαίνουν στο σχολείο, 12 έως 17 ετών, για να απαντήσουμε σε όλα τα εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό των ανηλίκων και να καταλάβουν πως είναι πολύ υψηλότερος ο κίνδυνος εάν νοσήσουν σε σχέση με το εάν κάνουν το εμβόλιο».

Σε σχέση με το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών ο κ. Σκέρτσος ενημέρωσε πως σε ποσοστό 10% - 12% παραμένουν ανεμβολίαστοι και τόνισε πως: «σε κάθε περίπτωση τα σχολεία εφέτος θα λειτουργήσουν κανονικά, δεν πρόκειται να κλείσουν. Σύντομα θα έχουν ανακοινώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν θα είναι το ίδιο αυστηρά σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ