Άγρια δολοφονία στην Ίο: O 22χρονος δεχόταν χτυπήματα χωρίς αντίσταση το θύμα – Ντόπιοι παρέδωσαν στην Αστυνομία τον δράστη

Δεχόταν χτυπήματα χωρίς αντίσταση το θύμα...

Ενας 20χρονος Ιρλανδός συνελήφθη χθες το πρωί στην Ίο, από αστυνομικούς Αστυνομικού Τμήματος Ιητών, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το cyclades24, ο 20χρονος διαπληκτίστηκε και ενεπλάκη σε καβγά με 22χρονο ομοεθνή του τον οποίο χτύπησε με τα χέρια του με αποτέλεσμα την πτώση αυτού στο οδόστρωμα.

Ο 22χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου κατέληξε. Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό μετέβησαν άμεσα στο σημείο.

Οι δύο Ιρλανδοί ήταν στην ίδια παρέα

Οπως αναφέρει το τοπικό μέσο, εντόπισαν τον δράστη και τον προσήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν στον καβγά καθώς οι δύο Ιρλανδοί ήταν στην ίδια παρέα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

 

 

Οι λεπτομέρειες της δολοφονίας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης άφησε το θύμα αιμόφυρτο στο σημείο της συμπλοκής.

Το θύμα είχε φτάσει στην Ίο από την Ιρλανδία μαζί με την παρέα του. Πρόκειται για συνομηλίκους του, με τους οποίους διασκέδαζε μέχρι τα ξημερώματα σε μπαρ του νησιού. Το ίδιο έκανε με τη δική του παρέα και ένας 20χρονος Ιρλανδός, ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα μετά τη δολοφονία από τους αστυνομικούς.

Στην κατάθεσή του ο 20χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, ανέφερε ότι τσακώθηκε με τον 22χρονο έξω από το φούρνο, όπου του έριξε δύο γροθιές στο κεφάλι.

Η δεύτερη γροθιά ήταν αυτή που τον έριξε αναίσθητο στο έδαφος. Ο δράστης ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, καθώς το θύμα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και θα οδηγηθεί στον Ανακριτή για να απολογηθεί.

Δράστης και θύμα ανήκαν σε δύο διαφορετικές παρέες. Η αιτία της συμπλοκής παραμένει θολή ακόμα και για τους αστυνομικούς, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι δύο νεαροί τσακώθηκαν για ασήμαντη αφορμή.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν οι καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τα μέλη και των δύο παρεών. Αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε χθες Δευτέρα την πρεσβεία της Ιρλανδίας για το περιστατικό, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ