Υψηλό προσκεκλημένο θα έχουμε προσεχώς στην Ελλάδα: Έρχεται ο πάπας Φραγκίσκος, με πρωτοβουλία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου (βίντεο)

Τι είπε σε συνέντευξή του!

Την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφτεί σύντομα ο παπάς Φραγκίσκος που αποδέχτηκε την πρόσκληση που του είχε κάνει την περασμένη χρονιά η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ειδικότερα σε συνέντευξή του στο ισπανικό ραδιόφωνο Radio Cope, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στις χώρες που πρόκειται να επισκεφθεί στο μέλλον και αναφέρθηκε σε ταξίδι που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα.

«Η επιλογή μου, έως τώρα, σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι οι μικρές χώρες. Η πρώτη που επισκέφθηκα ήταν η Αλβανία και ακολούθησαν πάντα μικρές χώρες. Τώρα έχω προγραμματίσει επίσκεψη στη Σλοβακία και στη συνέχεια στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Μάλτα», δήλωσε στην ραδιοφωνική του συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα, αναφέρει το ΑΠΕ.

Σημειώνεται, ότι ο ίδιος είχε δεχτεί πρόσκληση πριν από ένα περίπου χρόνο στην χώρα μας από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον ίδιο να αποκρίνεται τότε όταν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα όταν το επιτρέψει η κατάσταση με την πανδημία.

Τότε η πρόεδρος της Δημοκρατίας τον είχε καλέσει με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ενώ σύμφωνα με το Mega του είχε ζητήσει να ασκήσει την επιρροή του για το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί.

Την τελευταία φορά που βρέθηκε στην Ελλάδα ήταν το 2016, οπότε και είχε επισκεφτεί μεταξύ άλλων την Λέσβο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ