Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη - Την Πέμπτη στον Γαλατά Χανίων η κηδεία

Πώς επήλθε ο συμβιβασμός....

Το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. στη Μητρόπολη και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.). 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του. Ωστόσο, η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, επέμενε η ταφή του πατέρα της να πραγματοποιηθεί στο Βραχάτι Κορινθίας.

Εν τέλει επήλθε ο συμβιβασμός, την Τετάρτη (8/9) το βράδυ, θα φτάσει στα Χανιά η οικογένεια και η 20μελής ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου την επομένη (Πέμπτη 9/9) να γίνει η ταφή. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ