3 back to school συνταγές από την Ντίνα Νικολάου: Τυρόψωμο, κουλούρι, hot dogs - τα σνακ που θα λατρέψουν όλα τα παιδιά (φωτό)

Μπορούν να τα παίρνουν μαζί τους στο σχολείο

Η αγαημένη μας σεφ Ντίνα Νικολάου έχει να προτείνει νόστιμες back to school συνταγές για απολαυστικά σνακ που θα λατρέψουν μιικροί και μεγάλοι. Ας τις δούμε αναλυτικά:

1. ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ που φτιάχνετε πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμα γρηγορότερα!

 

ΥΛΙΚΑ

4 κουλούρια Θεσσαλονίκης
150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά, Arla
50 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Βάζω σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί με μυρωδικά, το τυρί κρέμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

ΒΗΜΑ 2 Με ένα πριονωτό μαχαίρι, κόβω τα κουλούρια στη μέση. Ισομοιράζω την τυρόκρεμα και το κάτω μισό κομμάτι του κάθε κουλουριού και την αλοίφω ολόγυρα.

ΒΗΜΑ 3 Μοιράζω τα κομμένα ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού και αλατοπιπερώνω. Ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο και σκεπάζω με το άλλο μισό του κουλουριού.

ΒΗΜΑ 4 Σερβίρω αμέσως!

2. ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

Μπορείτε να το κόψετε σε χοντρές φέτες και να τις «ντύσετε» με χαρτί κουζίνας και λαδόκολλα. Έτσι θα διατηρηθούν μαλακές και θα μπορείτε να τις δίνετε τα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο τους.

ΥΛΙΚΑ

4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κοφτές κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
2 κοφτά κουτ. γλυκού αλάτι
150 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
2 φλιτζ. τσαγιού χοντροτριμμένο Regato, Arla
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο καπνιστό ζαμπόν γαλοπούλας (ή χοιρινό)
300 ml γάλα
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Ντύνω με λαδόκολλα το εσωτερικό από 2 μέτριες μακρόστενες φόρμες για κέικ.

ΒΗΜΑ 2 Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα και το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο και τρίβω με τα χέρια (ή με το εξάρτημα «γάντζος» του μίξερ), μέχρι το αλεύρι να μοιάζω με ψίχουλα.

ΒΗΜΑ 3 Προσθέτω το regato, το ζαμπόν, το γάλα και τα αυγά και ανακατεύω καλά για 3 – 4 λεπτά (ή ζυμώνω με το μίξερ), μέχρι να φτιάξω ένα αρκετά σφικτό μείγμα (μοιάζει περισσότερο με πηκτό μείγμα για κέικ παρά με ζύμη ψωμιού).

ΒΗΜΑ 4 Το μοιράζω στις δύο φόρμες και ισιώνω τις επιφάνειές τους με τη ράχη ενός κουταλιού. Βάζω τις φόρμες στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα τυρόψωμα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να χρυσίσει η επιφάνειά τους.

ΒΗΜΑ 5 Τα βγάζω από τις φόρμες και τα αφήνω να κρυώσουν καλά σε μια σχάρα. Τα κόβω σε χονδρές φέτες και τα σερβίρω.

3. HOT DOGS ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Μπορεί και το απλό hot dog να αλλάξει όψη. Βάζοντας λουκάνικα Τζουμαγιάς γίνονται πικάντικα και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψουν όλοι.

ΥΛΙΚΑ

12 λουκάνικα Τζουμαγιάς
12 μακριά ψωμάκια για hot dog
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ
½ φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα απαλή

Για την μαγιονέζα

4 ωμοί κρόκοι, απαραιτήτως από βιολογικά αυγά και μάλιστα ημέρας
2 κουτ. σούπας καλής ποιότητας ξίδι από λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
2 φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Για την μαγιονέζα: Σε ένα μπολ ρίχνω τους κρόκους, το ξίδι και τη μουστάρδα και τα χτυπάω με το μίξερ χειρός, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά και, σταδιακά, σε μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω τελείως ομοιογενές μείγμα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ αρχίζω να ρίχνω το ελαιόλαδο σε πολύ αργή ροή, χτυπώντας ασταμάτητα.

ΒΗΜΑ 2 Σταδιακά, το μείγμα γίνεται ολοένα και πιο αφράτο, κρεμώδες και ανοιχτόχρωμο, μέχρι που στο τέλος, όταν πια θα έχω ρίξει όλο το ελαιόλαδο, η μαγιονέζα μου θα είναι πολύ αφράτη και βελούδινη. Αν γίνει πιο σφιχτή, ρίχνω μερικές σταγόνες νερό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.

ΒΗΜΑ 3 Για τα hot dogs: Ζεσταίνω σε πολύ δυνατή θερμοκρασία ένα τηγάνι με ραβδώσεις. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα Τζουμαγιάς και τα ψήνω, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές. Κόβω τα λουκάνικα στη μέση.

ΒΗΜΑ 4 Κόβω τα ψωμάκια στη μέση και αλείφω την μία πλευρά με κέτσαπ και την άλλη με μουστάρδα. Βάζω στο κέντρο, μισό ψημένο λουκάνικο και απλώνω μία κουταλιά σπιτική μαγιονέζα.

ΒΗΜΑ 5 Σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

 

 

 

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ