Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Άκης Πετρετζίκης: Για εσάς που κάνετε δίαιτα έχει την λύση - Πίτσα με κουνουπίδι και κατσικίσιο τυρί

Πάντα έχει την λύση! 

Συστατικά

  • 2 κουνουπίδια, μέτρια

  • 1 αβγό, μέτριο, ελαφρώς χτυπημένο
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κάρι

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • φύλλα βασιλικού
  • φύλλα θυμαριού
  • 3 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
  • 1/2 κ.γ. σάλτσα worcestershire, προαιρετικά
  • 3 κ.σ. βρόμη, χωρίς γλουτένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη, προαιρετικά
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • ρόκα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγήςς

Μέθοδος Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

  • Βάζουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να μοιάζει το κουνουπίδι με κόκκους ρυζιού. Αν το πολυμηχάνημα μας δεν είναι πολύ μεγάλο βάζουμε τα μπουκετάκια  σε δόσεις.
  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και αφήνουμε για 4-5 λεπτά να βράσει.
  • Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι με τουλουπάνι και πιέζουμε με τα χέρια μας το τουλουπάνι ώστε να στραγγίξουμε εντελώς τα υγρά του.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό πλέον κουνουπίδι, το αβγό, το κατσικίσιο τυρί σε κομμάτια, τη ρίγανη, το αλάτι και το κάρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και σχηματίζουμε μία στρογγυλή βάση πίτσας 25 εκ. πιέζοντας με τα χέρια μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τσέρκι σαν οδηγό στο άνοιγμα της ζύμης για καλύτερο αποτέλεσμα). Αφήνουμε, αν θέλουμε, μεγαλύτερο πάχος στην άκρη του ζυμαριού για επιπλέον κρούστα.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μόνο του το ζυμάρι μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο το ταψί και αρχίζουμε να στήνουμε την πίτσα μας με γέμιση της αρεσκείας μας.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ και με ένα πιρούνι «σπάμε» τα μεγάλα κομμάτια.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Εαν δεν έχουμε φρέσκα μπορούμε να βάλουμε και αποξηραμένα.
  • Προσθέτουμε μέσα στο μπολ τα μυρωδικά, την κέτσαπ, τη βρόμη, αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα worcesterhire, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα προαιρετικά.
  • Αλείφουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της βάσης με ένα κουτάλι.
  • Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί και τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια, και τα απλώνουμε πάνω από τη βάση της πίτσας.
  • Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και σερβίρουμε τη πίτσα μαζί με τη ρόκα.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ